Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 22.8.2019

Voiko kesämökille jättää ilmalämpöpumpun yksikseen pitämään peruslämpöä yllä? Onko haitallista, jos se on toiminnassa kovien pakkasten aikana?

Ilmalämpöpumppu on lisälämmitin eikä toimi yksinään mökin peruslämmön pitäjänä. Pumppuun saattaa tulla esimerkiksi toimintahäiriö ja kovimmilla pakkasilla sen teho ei välttämättä riitä, joten pumppu tarvitsee tuekseen varsinaisen lämmitysjärjestelmän, kuten sähköpatterit. Peruslämmityksessä (kuten muutoinkin) pumpun lämpötilapyynti asetetaan noin 3 astetta pattereiden pyyntiä korkeammaksi, jolloin pääosa lämmityksestä tulee pumpusta.

Nykyiset ilmalämpöpumput toimivat kaikissa lämpötiloissa, mutta oman pumpun osalta asia kannattaa varmistaa käyttöohjeesta tai laitteen myyneeltä yritykseltä, ja erityisesti hankinnan yhteydessä.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Koko keittiön sähköistys on 10 ampeerin sulakkeen päässä. Mitä laitteita voin käyttää yhtä aikaa? Voiko kuorman laskea jotenkin yksinkertaisesti itse? Miten?

Ostin verkkokaupasta vahingossa kahvinkeittimen, jossa on vääränlainen pistoke. Voinko vaihtaa sen itse suomalaisiin pistorasioihin sopivaksi?

Ulkona tunnelmavalona käytettävässä lamppusarjassa on pienet hehkulamput, joista yksi on palanut. Voinko laittaa tilalle ledin vai pitääkö valosarjan kaikki lamput vaihtaa ledeiksi kerralla?

Viritin ulos tunnelmavalaistusta ja oli pakko käyttää jatkojohtoa. Pitääkö johtojen liitoskohta suojata jotenkin vai voiko sen jättää sateeseen sellaisenaan? Jos on suojattava, niin miten?

Paljonko Suomessa on tuulivoimaa tällä hetkellä?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi