Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 22.8.2019

Voiko kesämökille jättää ilmalämpöpumpun yksikseen pitämään peruslämpöä yllä? Onko haitallista, jos se on toiminnassa kovien pakkasten aikana?

Ilmalämpöpumppu on lisälämmitin eikä toimi yksinään mökin peruslämmön pitäjänä. Pumppuun saattaa tulla esimerkiksi toimintahäiriö ja kovimmilla pakkasilla sen teho ei välttämättä riitä, joten pumppu tarvitsee tuekseen varsinaisen lämmitysjärjestelmän, kuten sähköpatterit. Peruslämmityksessä (kuten muutoinkin) pumpun lämpötilapyynti asetetaan noin 3 astetta pattereiden pyyntiä korkeammaksi, jolloin pääosa lämmityksestä tulee pumpusta.

Nykyiset ilmalämpöpumput toimivat kaikissa lämpötiloissa, mutta oman pumpun osalta asia kannattaa varmistaa käyttöohjeesta tai laitteen myyneeltä yritykseltä, ja erityisesti hankinnan yhteydessä.

Lisää luettavaa

Mitä autioituneen talon sähköliittymälle voit tehdä?

Mikä on hyvä peruslämpötila (sähköllä) tavikauden asumattomana olevalle pienelle mökille (ei käydä ollenkaan puoleen vuoteen) ajatellen rakenteita ja sähkölaitteita, vesijohtoja ja WC-tä? Nyt olen pitänyt n. +7 astetta. Taloudellisesti ja ekologisesti ajatellen. Rakennettu 1965 ja vankkaa tekoa, puinen.

Miten puhdistan jatkojohdot ja kuinka kauan niitä on turvallista käyttää?

Kuinka paljon mikroaaltouuni kuluttaa verrattuna uuniin. Meillä mikroaaltouunia käytetään paljon. Kummalla tavalla ruoan lämmitys olisi energiaystävällisempää?

Miten lintujen karkotus sähkölangoilta onnistuu? Onko selvää näyttöä lankoihin ripustettavien pallojen tai viirien vaikutuksesta verrattuna samalla alueella aikaisempaan tilanteeseen?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi