Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 23.5.2018

Voiko ilmalämpöpumppua käyttää silloin, kun ulkona on siitepölyä? Tuoko se pölyn sisälle vai puhdistaako ilmaa?

Ilmalämpöpumppua voi huoletta käyttää myös siitepölyaikaan. Ilmalämpöpumppu ei tuo ulkoilmaa suoraan sisätiloihin, vaan pumpun lämmitys- tai jäähdytysvaikutus perustuu kylmäaineen olomuodon muutoksiin. Ilmalämpöpumppu saa sisäilman liikkumaan, ja jos sisäyksikön suodattimet on puhdistettu säännöllisesti, sisäilmakin voi puhdistua hieman, vaikka ilmalämpöpumppu ei varsinainen ilmanpuhdistuslaite olekaan.

Lisää luettavaa

Mikä selittää sen, että esim. ulkona olevissa jakokaapeissa (sähkö on äänetön) kuuluu ”humisevaa” ääntä, myös voimalinjojen alla?

Milloin omakotitalon sähkökeskus pitää vaihtaa. Pitääkö tolppasulakkeet joskus vaihtaa modernimpiin?

Irrotan kahvinkeittimen, vedenkeittimen, laturit yms. pois seinästä, kun lähden pois kotoa. Mieheni mielestä pistoke ja reiät väljentyvät ja menevät huonoiksi. Kuinka asia on? En temmo väkivallalla, vaan pidän seinärasiasta kiinni ja otan johdon rauhallisesti irti.

Kuinka paljon sähköä kuluu, kun televisio on päällä koko päivän joka päivä? Vaikuttaako ruudun koko?

Keittiön välitilan led-valokiskossa on himmennin. Himmennintä käytettäessä muuntaja vinkuu voimakkaasti. Onko se turvallisuusriski? Mitä tuolle voisi tehdä?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi