Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 22.8.2019

Viritin ulos tunnelmavalaistusta ja oli pakko käyttää jatkojohtoa. Pitääkö johtojen liitoskohta suojata jotenkin vai voiko sen jättää sateeseen sellaisenaan? Jos on suojattava, niin miten?

Jatkojohdot on tarkoitettu tilapäiskäyttöön. Ulos tarkoitettuja jatkojohtoja voi käyttää sateessa sellaisenaan, mutta jatkuvaan käyttöön kannattaa asennuttaa kiinteä pistorasia. Ulkokäytössä tulee kuitenkin varmistua, etteivät lapset tai lemmikit pääse käsiksi jatkopistorasiaan. Tämä onnistuu sijoittamalla jatkos riittävän korkealle tai suojaamalla liitos tähän tarkoitetulla kotelolla. Jatkojohdoilla ei saa viedä sähkön syöttöä ulos sisätiloista, ellei ole aivan varma, että pistorasia on suojattu vikavirtasuojalla.

Lisää luettavaa

Miten lintujen karkotus sähkölangoilta onnistuu? Onko selvää näyttöä lankoihin ripustettavien pallojen tai viirien vaikutuksesta verrattuna samalla alueella aikaisempaan tilanteeseen?

Mitä autioituneen talon sähköliittymälle voit tehdä?

Mikä on hyvä peruslämpötila (sähköllä) tavikauden asumattomana olevalle pienelle mökille (ei käydä ollenkaan puoleen vuoteen) ajatellen rakenteita ja sähkölaitteita, vesijohtoja ja WC-tä? Nyt olen pitänyt n. +7 astetta. Taloudellisesti ja ekologisesti ajatellen. Rakennettu 1965 ja vankkaa tekoa, puinen.

Miten puhdistan jatkojohdot ja kuinka kauan niitä on turvallista käyttää?

Kuinka paljon mikroaaltouuni kuluttaa verrattuna uuniin. Meillä mikroaaltouunia käytetään paljon. Kummalla tavalla ruoan lämmitys olisi energiaystävällisempää?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi