Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 26.2.2019

Vanha kesämökki tuli sähköistettyä, joten pitäisikö tämä ilmoittaa jonnekin ja vaikuttaako se kiinteistöveroon?

Kesämökin sähkötyöt voi tehdä tarvittavan sähköpätevyyden omaava henkilö, jonka tehtävänä on myös tilata kohteen mittarointi verkkoyhtiöltä. Töiden valmistuttua tulee vielä tehdä käyttöönottotarkastus, ja tarkastuksesta tulee jäädä mökin omistajalle käyttöönottopöytäkirja. Samoin kirjallinen sähkösuunnitelma tulee jäädä kiinteistön omistajalle. Niitä ei tarvitse enää nykyään lähettää minnekään, mutta ne tulee olla saatavilla, jos sähkötöitä tulee joskus kohteessa lisää, omistaja vaihtuu tai jotakin vahinkoa sattuu.

Kesämökin sähköistyminen pitää ilmoittaa kiinteistöverotusta varten. Ilmoituksen voi tehdä oikaisemalla saatua kiinteistöverotuspäätöstä sähköisesti Verohallinnon ilmoittamispalvelun (Korjaa kiinteistötiedot verkossa) avulla tai palauttamalla kiinteistöverotuspäätöksen mukana tulleen ilmoitusosan. 

Lisätietoa: www.bit.ly/2SLkNHK

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Miten ilmalämpöpumppu toimisi kylmässä mutta eristetyssä autotallissa, jossa ei ole muuta lämmitystä? Auto ulos ja sisään talvipakkasilla pariovet auki?

Onko tuulienergian käyttäminen kesämökillä taloudellisesti järkevää?

Kuluttaako ympärivuotisesti ulkoterassilla oleva pakastinjääkaappi enemmän sähköä kuin sisällä oleva? Jos kuluttaa, kuinka paljon enemmän siihen kuluu rahaa?

Olen ymmärtänyt jatkojohtojen heikentävän sähkön ”laatua”. Miksi?

Sähkölinja pirstoo tonttini ja estää puiden kasvua. Miten ja millä hintaa linjan voi siirtää pois tontiltani?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi