Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 26.2.2019

Vanha kesämökki tuli sähköistettyä, joten pitäisikö tämä ilmoittaa jonnekin ja vaikuttaako se kiinteistöveroon?

Kesämökin sähkötyöt voi tehdä tarvittavan sähköpätevyyden omaava henkilö, jonka tehtävänä on myös tilata kohteen mittarointi verkkoyhtiöltä. Töiden valmistuttua tulee vielä tehdä käyttöönottotarkastus, ja tarkastuksesta tulee jäädä mökin omistajalle käyttöönottopöytäkirja. Samoin kirjallinen sähkösuunnitelma tulee jäädä kiinteistön omistajalle. Niitä ei tarvitse enää nykyään lähettää minnekään, mutta ne tulee olla saatavilla, jos sähkötöitä tulee joskus kohteessa lisää, omistaja vaihtuu tai jotakin vahinkoa sattuu.

Kesämökin sähköistyminen pitää ilmoittaa kiinteistöverotusta varten. Ilmoituksen voi tehdä oikaisemalla saatua kiinteistöverotuspäätöstä sähköisesti Verohallinnon ilmoittamispalvelun (Korjaa kiinteistötiedot verkossa) avulla tai palauttamalla kiinteistöverotuspäätöksen mukana tulleen ilmoitusosan. 

Lisätietoa: www.bit.ly/2SLkNHK

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Koko keittiön sähköistys on 10 ampeerin sulakkeen päässä. Mitä laitteita voin käyttää yhtä aikaa? Voiko kuorman laskea jotenkin yksinkertaisesti itse? Miten?

Ostin verkkokaupasta vahingossa kahvinkeittimen, jossa on vääränlainen pistoke. Voinko vaihtaa sen itse suomalaisiin pistorasioihin sopivaksi?

Ulkona tunnelmavalona käytettävässä lamppusarjassa on pienet hehkulamput, joista yksi on palanut. Voinko laittaa tilalle ledin vai pitääkö valosarjan kaikki lamput vaihtaa ledeiksi kerralla?

Viritin ulos tunnelmavalaistusta ja oli pakko käyttää jatkojohtoa. Pitääkö johtojen liitoskohta suojata jotenkin vai voiko sen jättää sateeseen sellaisenaan? Jos on suojattava, niin miten?

Voiko kesämökille jättää ilmalämpöpumpun yksikseen pitämään peruslämpöä yllä? Onko haitallista, jos se on toiminnassa kovien pakkasten aikana?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi