Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 16.5.2019

Tuntuu, että lattialämmityksen termostaatti ei toimi oikein. Esimerkiksi lattia lämpiää silloin, kun pitäisi olla pois päältä. Mistä saa apua korjaukseen tai tarkistukseen?

Jos lattialämmitys ei toimi ollenkaan tai termostaatti on rikki, niin korjaus- ja asennustyöt tulee tilata aina sähkö-/LVI-asentajalta.

Termostaatti ohjaa lämpötilaa siihen kytketyn anturin avulla. Varsinkin vanhemmissa termostaateissa lämpötila-asettelu on enemmän suuntaa-antava. Vanhemmissa bi-metallitermostaateissa lämpötilan asetus 21 astetta tarkoitti esimerkiksi sitä, että termostaatti pyrki kytkemään lattialämmityksen päälle silloin, kun lämpötila laski 19 asteen alapuolelle ja pois päältä, kun lämpötila ylitti 23 astetta.

Lämpö siirtyy lattiaan vielä hetken termostaatin antaman off-käskyn jälkeen, ja siksi lattia tuntuu lämpimältä, vaikka termostaatti näyttääkin olevan pois päältä. Ilmiö voi johtua myös lattialämmityksen normaalista lämpiämisviiveestä, jolloin lämmitys voi olla päällä esim. aamuyöllä ja itse lattian pinta on lämmin vasta illalla.

Lattialämmitystä ohjaavassa termostaatissa palaa usein merkkivalo silloin, kun lattialämmitys on päällä. Jos havaitsee lattian tuntuvan liian lämpimältä, voi ensihätään alentaa termostaatin lämpötilaa ja odottaa esimerkiksi seuraavaan päivään, jotta näkee, miten järjestelmä reagoi.

Urakoitsija voisi käydä tarkistamassa, onko lattialämmitys ajastettu ohjaamaan lämmityksen päälle väärään aikaan. Tarvittaessa asentaja voi vaihtaa termostaatin nykyaikaiseen elektroniseen malliin. Lattialämmityksen toimintaa voi testata myös lämpökameran avulla.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Paljonko Suomessa on tuulivoimaa tällä hetkellä?

Miksi sähkölaskussa on kaksi eri sopimusta, jos sekä sähkönmyynti että -siirto tulevat samasta yhtiöstä?

Meitä sähkölämmittäjiä kovasti syyllistetään energiantuhlauksesta ja autopuolella kovasti kannustetaan sähköautoilun suuntaan. Syntyykö se sähköautoissa käytettävä sähkö jossain täysin maailman energiavaroja kuluttamatta itsestään niin, että maapallo ilmakehineen ei lämpene, vai mikä tässä on juju?

Missä tapauksessa aurinkopaneelit olisi järkevämpää asentaa telineillä maahan? Kuinka herkkiä ne ovat ilkivallalle?

Vanha kesämökki tuli sähköistettyä, joten pitäisikö tämä ilmoittaa jonnekin ja vaikuttaako se kiinteistöveroon?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi