Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Yleinen 22.11.2017

Siirtohintoihin muutoksia 1.1.2018

Kymenlaakson Sähköverkon siirtohinta nousee 1.1.2018 alkaen. Hinnankorotuksen vaikutus asiakkaan verolliseen siirtohintaan eli siirtolaskun loppusummaan on keskimäärin 8 prosenttia.

Käytännössä korotuksen vaikutus sähkönsiirtolaskuun on noin 2,1–6,4 euroa kuukaudessa asumismuodosta riippuen. Hinnankorotus kohdistuu sekä perusmaksuun että kulutuksen mukaan määräytyvään osaan painottuen käyttömaksuihin, joiden suuruuteen sähkönkäyttäjä voi itse vaikuttaa.

Esimerkkejä keskimääräisistä vaikutuksista verolliseen sähkönsiirtolaskuun

  • kerrostalo, vuosikulutus 2 000 kWh, korotus 2,1 euroa/kk
  • rivi- tai omakotitalo, ei sähkölämmitystä, vuosikulutus 5 000 kWh, korotus 3,7 euroa/kk
  • omakotitalo, suora sähkölämmitys, vuosikulutus 18 000 kWh, korotus 6,4 euroa/kk

Sähkön siirtohinta muodostuu perus- ja käyttömaksusta sekä sähkö- ja arvonlisäverosta. Verojen osuus siirtohinnasta on noin puolet riippuen tuotteesta ja käytetyn energian määrästä.  Sähköveron korotukset ovat osaltaan nostaneet siirtohintoja mm. vuosina 2014 ja 2015.

Siirtohinnan korotus 1.1.2018 alkaen perustuu sähkömarkkinalain edellyttämien verkkoinvestointien rahoitukseen. Kymenlaakson Sähköverkolla on ylläpidettävää ja kehitettävää verkkoa yli 13 000 kilometriä, ja viimeisten viiden vuoden aikana verkostoon on investoitu noin 100 miljoonaa euroa. Investoinnit ovat tuottaneet tulosta, ja toimitusvarmuustavoitteiden täyttämisessä on edetty etupainotteisesti. Toimitusvarman verkon piirissä on jo yli 54 prosenttia asiakkaistamme. Seuraava tavoite on asetettu vuodelle 2023, jolloin toimitusvarman verkon piirissä on 75 prosenttia asiakkaista. Investointitarpeista huolimatta Kymenlaakson Sähköverkon tavoitteena on pitää hintataso valtakunnallisessa vertailussa maltillisena.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

ekologiset puhdistusaineet

Ekologisia siivousvinkkejä – näin teet puhdasta jälkeä luonnon omilla aineilla

KSOY – Arki virtaa ensi kesänä myös Kouvolan Asuntomessuilla

Tuunaa oma joulusauna omalla tyylilläsi – oikea tunnelma syntyy pienistä harkituista asioista

Jouluksi mökille?

Jouluksi mökille? – Tässä muutama vinkki sinulle joka suuntaat kylmillään olevalle mökille

Joulun tuoksuista leipää

Leipä kuuluu jouluun – ohjeita saaristolaisleivästä gluteenittomaan joululeipään

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi