Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Verkossa 1.2.2018

Sähköt mökille kesäksi? Aloita sähköistäminen nyt – näillä ohjeilla pääset alkuun

Mökin sähköistäminen tuo vapaa-ajanviettoon paljon mukavia asioita. Ruuat pysyvät kylminä ja kännykät latauksessa. Sadepäivinä voi keskittyä elokuviin, ja nuorisokin viihtyy mökillä paremmin. Aikaa jää enemmän rentoutumiseen ja todellisen loman viettoon.

Jos olet miettinyt vapaa-ajan asunnon sähköistämistä ja haluat nauttia jo seuraavasta kesälomastasi täysillä mukavuuksilla, nyt on oikea aika laittaa asia vireille. Näillä ohjeilla pääset alkuun.

Vapaa-ajan asunnon sähköistäjän muistilista

  • Mieti alustavasti sähkön tarve. Käytetäänkö mökkiä ympäri vuoden? Mihin rakennuksiin kaipaat sähköä? Mitä ja miten haluat lämmittää? Haluatko lämpimän veden? Entä ilmastointi tai hälytysjärjestelmä? Millaisia koneita ja laitteita aiot käyttää? Tarvitaanko kasvunvaraa tulevaisuutta varten?
  • Teetä sähkösuunnitelma asiantuntijalla. Sähkösuunnittelija osaa mitoittaa pääsulakkeen koon tarpeiden mukaiseksi tulevaisuuttakin ajatellen. Hyvä suunnitelma auttaa myös urakkatarjousten vertailussa.
  • Ota hyvissä ajoin yhteys verkkoyhtiöön, jonka alueella vapaa-ajan asuntosi sijaitsee, jotta saat sähköliittymän hinta- ja toimitusaikatiedot ajoissa. Varsinkin haja-asutusalueella sähköjohtojen sijoituslupa-asiat ja rakentaminen voivat viedä aikaa.
  • Tee liittymissopimus verkkoyhtiön kanssa eli liity sähköverkkoon. Tässä vaiheessa on hyvä selvittää myös erilaiset sähkösopimusvaihtoehdot.
  • Tee myyntisopimus sähköenergiasta sähköä myyvän yhtiön kanssa hyvissä ajoin ennen sähkönkäytön aloittamista. Myyntisopi­muksen yhteydessä myyjä välittää tiedon myös verkkoyhtiöllesi. Verkkopalvelusopimus on sillä ilmoituksella kunnossa. Huom! Sinulla on oltava sähkön myyntisopimus, ennen kuin sähköurakoitsija voi tilata mittarin asennuksen ja kytkennän.
  • Pyydä tarjousta sähköurakasta usealta urakoitsijalta. Sovi töiden etenemisestä urakoitsijan kanssa. Tee kirjallinen urakkasopimus, jossa on sovittu aikataulu, maksuerät ynnä muut käytännön asiat.
  • Sähköurakoitsija vastaa kiinteistösi sähköistämisestä sähkösuunnitelman mukaisesti liittämiskohtaan saakka. Sähköurakoitsija asentaa myös pääkeskuksen ja tilaa verkkoyhtiöltä kytkennän sekä etäluettavan sähkömittarin asennuksen. Liittymisjohdon kytkentä jakeluverkkoon sisältyy liittymissopimukseen. Kytkennän jälkeen sähköyhtiö tarkistaa sähköenergian mittalaitteiden toiminnan ja sähkön tulemisen pääkeskukseen.
  • Vaadi sähkötöiden valmistuttua urakoitsijalta asennusten käyttöönottotarkastus ja kirjallinen tarkastuspöytäkirja mittaustuloksineen. Vaadi myös opastus lämmitysjärjestelmän ja muiden urakkaan kuuluneiden sähkölaitteiden käyttöön.
  • Sitten voit keskittyä nauttimaan mukavuudesta. Rentouttavaa lomaa!

 

Ota yhteyttä!

Me autamme sinua sähköistyksen hoitamisessa. Saat tarjouksen sähköliittymästä sekä neuvoja ja ohjeita liittymän suunnitteluun ja rakentamiseen. Ottamalla yhteyttä hyvissä ajoin, varmistat, että saat sähköt haluamas­sasi aikataulussa.

Oheisesta kartasta näet verkkoalueemme. Kun sähköistettävä kohde sijaitsee tällä kartalla, me palvelemme sinua. Liittymämyynti palvelee sinua arkisin klo 8–16, p. 05 7780 510. Asiakaspalveluun saat yhteyden arkisin klo 8–17, p. 05 7780 500.

Näin saat uuden sähköliittymän käyttöösi.

Tästä pääset alkuun

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Sähköverkon rooli kehityksen mahdollistajana kasvaa

Sää muuttuu talvisin leudommaksi ja kesäisin kuumemmaksi – pitääkö jo varautua tulviin, voimistuviin tuuliin ja sateisiin?

Näin varaudut sähköhäiriöön

Suojaa herkät sähkölaitteet ukkoselta – vai pitääkö vielä suojata?

Paljon muutakin kuin maakaapelointia – toimitusvarmassa verkossa jo 60 % asiakkaista

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi