Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Asiakkaana 17.6.2020

Sähkönhankinta yrityksille on pitkälle räätälöityä palvelua

KSOY yritysmyynti

Sähkön myyminen yrityksen tarpeisiin on tiivistä yhteistyötä asiakkaan kanssa. Sähkön markkinahintaan vaikuttavat monet tekijät ja hyvällä suunnittelulla sekä oikea-aikaisilla toimenpiteillä on tärkeä merkitys ratkaisujen onnistumiseen. Vahvalla asiantuntemuksella pärjää aina ennustajan lahjoja paremmin.    

 – Sähkön markkinahinta on nyt edullisella tasolla. Pohjoismaisessa sähköpörssissä kun ollaan, Norjan ja Ruotsin hyvät tilanteet vaikuttavat selkeästi sähkön hintaan. Vesivarastot ovat täynnä ja tuulivoimaakin on ollut hyvin tarjolla. Täyttä hyötyä hyvästä tilanteesta ei kuitenkaan täällä saada, sillä siirtoyhteyksiä Suomeen ei ole tarpeeksi. Nykyisistä yhteyksistäkin nyt osa on huollossa, harmittelee myyntipäällikkö Kari Halonen. – Sähkön hintaan vaikuttavat monet muutkin tekijät. Kivihiilen hinta on laskussa, Aasian talouskasvu on heikkoa ja maakaasuvarastot täyttyvät meillä. Päästöoikeuksien hinnat ovat korkealla ja Saksan toimet tulevat vaikuttamaan tilanteeseen. Maailmalla tapahtuu koko ajan.

­ ­ – Alkuvuoden leudot säät ja koronan takia vähentynyt sähkönkäyttö maailmalla on vähentänyt sähkön kysyntää ja hinnat ovat pysyneet alhaalla. Suurimmasta sukelluksesta on nyt päästy ja hinta tuskin enää tästä laskee, pieniä merkkejä hinnan nousustakin on olemassa, jatkaa asiakasvastaava Ilkka Ollila.

Asiakasyrityksen tarpeiden mukaan räätälöityä sähkökauppaa

Halonen ja Ollila muodostavat KSOY:n yritysmyynnin tiimin, joka vastaa sähkönmyynnistä yritysasiakkaille. Tukena sähkön hankinnassa on yhteistyökumppani, Power-Deriva ja taustalla koko KSOY:n organisaation asiantuntemus.  Miehet painottavat hyvän palvelun ja asiakaskohtaisten sopimusten tärkeyttä.

– Oikeanlaisen sähkösopimuksen löytyminen lähtee aina asiakasyrityksen tarpeista ja toiveista. Jo toimiala määrittelee kehyksen, sen miten yrityksessä sähköä käytetään. Tarve on erilainen tuotantolaitoksessa tai vaikka puutarhoissa. Tavoitteena on löytää ratkaisu, jossa asiakas saa omaan toimintaansa sopivaa, edullista energiaa, tavalla, joka täyttää yrityksen toiveet, kertoo Halonen.

– Me panostamme hyvään asiakaspalveluun. Asiakkaiden toiveet ja tarpeet ovat erilaisia. Toiset arvostavat sitä, että sähköasiat hoituvat ilman suurta omaa paneutumista ja asiantuntemus ostetaan meiltä sähköyhtiöstä. Sähkön hankintaa tehdään myös tiiviissä yhteystyössä yritysten käyttämien konsulttien kanssa, jolloin vastuu sähkönhankinnassa tehdyistä ratkaisuista on konsulteilla, kertoo Ollila.

Yritykset kantavat ympäristövastuuta sähkönhankinnassaan

Yritysten sähkönhankintaan vaikuttavat hinnan lisäksi monet muutkin asiat.  Hiilivapaa sähkö ja sen  ilmastoystävälliset tuotantomuodot ovat tärkeitä asioita ja yhä useammin selkeitä vaatimuksia asiakkaan puolelta. Oma aurinkosähköntuotanto kiinnostaa ja tuotantomäärät kasvavat voimakkaasti yrityksissä ja julkisella sektorilla. Energiaa ja ympäristöä säästetään yrityksissä monella tavalla kautta toimintaketjun.

– Moni yritys on yllättynyt siitä, miten pienellä lisäpanostuksella sähkön saa uusiutuvilla energiavaroilla tuotettuna ilmastoystävällisenä sähkönä. Meillä se on alkuperätakuin varmennettua 100 %:sti uusiutuvaa tuuli- ja vesivoimaa sekä bioenergiaa. Tarjousvaiheessa kerromme myös tästä hiilivapaasta vaihtoehdosta. Ilmastoystävällisen sähkön käyttäminen tuo selkeää kilpailuetua yritykselle.

Ympäristöystävällisyys on tärkeä osa myös KSOY:n omaa toimintaa. Tavoitteena on olla omassa energiantuotannossa hiilineutraali vuonna 2023. Nyt tuotannosta hiilineutraalia on jo yli 90 prosenttia.  Asiakkaille tarjotaan uusiutuvia energiaratkaisuja myös aurinkosähköjärjestelmien muodossa.  

– Sen lisäksi tarjoamme yritysasiakkaillemme pian myös maalämpöratkaisuja, huomauttaa Halonen.

 

Räätälöidyt sopimusvaihtoehdot yrityksille  

(Yritykset yli 3×63 A)

KSOY Yritys Takuu ”avaimet käteen toimitus”

Määritellylle ajalle tehty kiinteähintainen sopimus, jossa asiakas tietää varmasti, mitä sähköstä maksaa sopimusjakson ajan. Vaivatonta ja varmaa sähkön ostamista. Me otamme yhteyttä sopimuskauden loppuvaiheessa ja teemme tarjouksen uudesta jaksosta.

KSOY Yritys Suoja ”aktiivisen asiakkaan työkalu”

Asiakkaalla on mahdollisuus itsenäisesti seurata sähkömarkkinoita ja yhteisillä päätöksillä tehdään hinnansuojauksia. Me seuraamme markkinoita ja teemme suojauksia sovituin pelisäännöin. Sopimus on voimassa toistaiseksi tehtyihin hinnankiinnityksiin saakka. Sopimuksia voidaan tehdä myös määräaikaisina.  

KSOY Yritys Tunti  ”pitkällä aikavälillä edullisin”

Sähkön hinta vaihtelee NordPool-sähköpörssin noteerausten mukaan ja seuraa tunneittain toteutunutta Suomen hinta-alueen hintaa.  Hinta on läpinäkyvä, se muodostuu suoraan sähköpörssissä määräytyvästä markkinahinnasta ja KSOY:n toimitusmaksusta.

Sopimus edellyttää asiakkaalta riskinottokykyä eli sitä, että on valmis maksamaan välillä kovempia tuntihintoja. Tuotannossa, säässä ja siirtoyhteyksissä tapahtuvat muutokset näkyvät nopeasti tuntihinnassa. Sopimus on voimassa toistaiseksi, se on helppo vaihtaa toiseen sopimukseen, esim. Yritys Suojaan ja tehdä hintakiinnityksiä.

 


Nord Pool

Nord Pool on Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan sähköpörssi. Sähkömarkkinoilla on Pohjoismaissa suurin vaikutus sähkön hinnan muodostumiseen. Nord Poolissa on kolme keskeistä kauppapaikkaa: seuraavan päivän sähkön hinnan tunnin tarkkuudella määräävä Spot-markkinat, sähkön finanssituotteita vaihtava johdannaismarkkinat sekä ns. Elbas-tasesäätömarkkinat.

Tutustu Nord Pooliin

Lisää luettavaa

Palveluksessasi-juttusarjan esittelyvuorossa on Pia Hietanen, yksikön päällikkö sähkön hankintapalvelut, Kymenlaakson Sähkö Oy:stä

Muutossa auttaa hyvä ennakkosuunnittelu – sähkötkin on hyvä hoitaa kuntoon ajoissa

Tillin lomamökeissä nautitaan aurinkosähköstä

Vinkit ja linkit opiskelijoille sähkön valintaan

Mietitkö, mikä sähkösopimus sopisi juuri sinulle ja sinun sähkönkäytön tarpeisiisi?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi