Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 21.11.2018

Sähkölinja pirstoo tonttini ja estää puiden kasvua. Miten ja millä hintaa linjan voi siirtää pois tontiltani?

Tarkan vastauksen antaminen on täysin mahdotonta näillä lähtötiedoilla, joten neuvonamme on aina ensin olla yhteydessä paikallisen sähköverkkoyhtiön asiakaspalveluun. Tuolloin selvitämme mahdollisuudet sähköverkkoyhtiön omistaman linjan siirtämiselle ja voimme kertoa myös aikataulun, jossa mahdollinen siirto voi tapahtua. Samalla selviävät myös linjan siirrosta aiheutuvat kustannukset.

Poikkeuksena ovat varsinkin vanhoissa pihapiireissä vielä esiintyvät ns. pihalinjat, joilla sähkö on vedetty esimerkiksi päärakennuksesta johonkin ulkorakennukseen. Nämä johdot ovat asiakkaan omaa sähköverkkoa, ja niiden osalta muutokset eli linjan purkamisen tai sen muuttamisen maakaapeliksi voi tehdä sähköurakointiliike. Näissäkin tapauksissa pitää kuitenkin olla ensin yhteydessä sähköverkkoyhtiöön ja varmistaa, että kyseinen linja on varmasti osa asiakkaan omaa sähköverkkoa.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Paljonko Suomessa on tuulivoimaa tällä hetkellä?

Miksi sähkölaskussa on kaksi eri sopimusta, jos sekä sähkönmyynti että -siirto tulevat samasta yhtiöstä?

Meitä sähkölämmittäjiä kovasti syyllistetään energiantuhlauksesta ja autopuolella kovasti kannustetaan sähköautoilun suuntaan. Syntyykö se sähköautoissa käytettävä sähkö jossain täysin maailman energiavaroja kuluttamatta itsestään niin, että maapallo ilmakehineen ei lämpene, vai mikä tässä on juju?

Missä tapauksessa aurinkopaneelit olisi järkevämpää asentaa telineillä maahan? Kuinka herkkiä ne ovat ilkivallalle?

Tuntuu, että lattialämmityksen termostaatti ei toimi oikein. Esimerkiksi lattia lämpiää silloin, kun pitäisi olla pois päältä. Mistä saa apua korjaukseen tai tarkistukseen?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi