Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 21.11.2018

Sähkölinja pirstoo tonttini ja estää puiden kasvua. Miten ja millä hintaa linjan voi siirtää pois tontiltani?

Tarkan vastauksen antaminen on täysin mahdotonta näillä lähtötiedoilla, joten neuvonamme on aina ensin olla yhteydessä paikallisen sähköverkkoyhtiön asiakaspalveluun. Tuolloin selvitämme mahdollisuudet sähköverkkoyhtiön omistaman linjan siirtämiselle ja voimme kertoa myös aikataulun, jossa mahdollinen siirto voi tapahtua. Samalla selviävät myös linjan siirrosta aiheutuvat kustannukset.

Poikkeuksena ovat varsinkin vanhoissa pihapiireissä vielä esiintyvät ns. pihalinjat, joilla sähkö on vedetty esimerkiksi päärakennuksesta johonkin ulkorakennukseen. Nämä johdot ovat asiakkaan omaa sähköverkkoa, ja niiden osalta muutokset eli linjan purkamisen tai sen muuttamisen maakaapeliksi voi tehdä sähköurakointiliike. Näissäkin tapauksissa pitää kuitenkin olla ensin yhteydessä sähköverkkoyhtiöön ja varmistaa, että kyseinen linja on varmasti osa asiakkaan omaa sähköverkkoa.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Koko keittiön sähköistys on 10 ampeerin sulakkeen päässä. Mitä laitteita voin käyttää yhtä aikaa? Voiko kuorman laskea jotenkin yksinkertaisesti itse? Miten?

Ostin verkkokaupasta vahingossa kahvinkeittimen, jossa on vääränlainen pistoke. Voinko vaihtaa sen itse suomalaisiin pistorasioihin sopivaksi?

Ulkona tunnelmavalona käytettävässä lamppusarjassa on pienet hehkulamput, joista yksi on palanut. Voinko laittaa tilalle ledin vai pitääkö valosarjan kaikki lamput vaihtaa ledeiksi kerralla?

Viritin ulos tunnelmavalaistusta ja oli pakko käyttää jatkojohtoa. Pitääkö johtojen liitoskohta suojata jotenkin vai voiko sen jättää sateeseen sellaisenaan? Jos on suojattava, niin miten?

Voiko kesämökille jättää ilmalämpöpumpun yksikseen pitämään peruslämpöä yllä? Onko haitallista, jos se on toiminnassa kovien pakkasten aikana?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi