Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 21.11.2018

Sähkölinja pirstoo tonttini ja estää puiden kasvua. Miten ja millä hintaa linjan voi siirtää pois tontiltani?

Tarkan vastauksen antaminen on täysin mahdotonta näillä lähtötiedoilla, joten neuvonamme on aina ensin olla yhteydessä paikallisen sähköverkkoyhtiön asiakaspalveluun. Tuolloin selvitämme mahdollisuudet sähköverkkoyhtiön omistaman linjan siirtämiselle ja voimme kertoa myös aikataulun, jossa mahdollinen siirto voi tapahtua. Samalla selviävät myös linjan siirrosta aiheutuvat kustannukset.

Poikkeuksena ovat varsinkin vanhoissa pihapiireissä vielä esiintyvät ns. pihalinjat, joilla sähkö on vedetty esimerkiksi päärakennuksesta johonkin ulkorakennukseen. Nämä johdot ovat asiakkaan omaa sähköverkkoa, ja niiden osalta muutokset eli linjan purkamisen tai sen muuttamisen maakaapeliksi voi tehdä sähköurakointiliike. Näissäkin tapauksissa pitää kuitenkin olla ensin yhteydessä sähköverkkoyhtiöön ja varmistaa, että kyseinen linja on varmasti osa asiakkaan omaa sähköverkkoa.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Vanha kesämökki tuli sähköistettyä, joten pitäisikö tämä ilmoittaa jonnekin ja vaikuttaako se kiinteistöveroon?

Miten ilmalämpöpumppu toimisi kylmässä mutta eristetyssä autotallissa, jossa ei ole muuta lämmitystä? Auto ulos ja sisään talvipakkasilla pariovet auki?

Onko tuulienergian käyttäminen kesämökillä taloudellisesti järkevää?

Kuluttaako ympärivuotisesti ulkoterassilla oleva pakastinjääkaappi enemmän sähköä kuin sisällä oleva? Jos kuluttaa, kuinka paljon enemmän siihen kuluu rahaa?

Olen ymmärtänyt jatkojohtojen heikentävän sähkön ”laatua”. Miksi?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi