Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 21.11.2018

Sähkölinja pirstoo tonttini ja estää puiden kasvua. Miten ja millä hintaa linjan voi siirtää pois tontiltani?

Tarkan vastauksen antaminen on täysin mahdotonta näillä lähtötiedoilla, joten neuvonamme on aina ensin olla yhteydessä paikallisen sähköverkkoyhtiön asiakaspalveluun. Tuolloin selvitämme mahdollisuudet sähköverkkoyhtiön omistaman linjan siirtämiselle ja voimme kertoa myös aikataulun, jossa mahdollinen siirto voi tapahtua. Samalla selviävät myös linjan siirrosta aiheutuvat kustannukset.

Poikkeuksena ovat varsinkin vanhoissa pihapiireissä vielä esiintyvät ns. pihalinjat, joilla sähkö on vedetty esimerkiksi päärakennuksesta johonkin ulkorakennukseen. Nämä johdot ovat asiakkaan omaa sähköverkkoa, ja niiden osalta muutokset eli linjan purkamisen tai sen muuttamisen maakaapeliksi voi tehdä sähköurakointiliike. Näissäkin tapauksissa pitää kuitenkin olla ensin yhteydessä sähköverkkoyhtiöön ja varmistaa, että kyseinen linja on varmasti osa asiakkaan omaa sähköverkkoa.

Lisää luettavaa

Kuinka paljon sähköä kuluu, kun televisio on päällä koko päivän joka päivä? Vaikuttaako ruudun koko?

Keittiön välitilan led-valokiskossa on himmennin. Himmennintä käytettäessä muuntaja vinkuu voimakkaasti. Onko se turvallisuusriski? Mitä tuolle voisi tehdä?

Mikä selittää sen, että esim. ulkona olevissa jakokaapeissa (sähkö on äänetön) kuuluu ”humisevaa” ääntä, myös voimalinjojen alla?

Milloin omakotitalon sähkökeskus pitää vaihtaa. Pitääkö tolppasulakkeet joskus vaihtaa modernimpiin?

Irrotan kahvinkeittimen, vedenkeittimen, laturit yms. pois seinästä, kun lähden pois kotoa. Mieheni mielestä pistoke ja reiät väljentyvät ja menevät huonoiksi. Kuinka asia on? En temmo väkivallalla, vaan pidän seinärasiasta kiinni ja otan johdon rauhallisesti irti.

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi