Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Yleinen 22.11.2017

Sähköä sata vuotta 1992-2017 – sähkön rooli vahvistui suomalaisissa kodeissa

Sähköstä tuli välttämättömyys

Sähkön rooli vahvistui suomalaisissa kodeissa. Tietokoneet ja Internet levisivät kotikäyttöön 1990-luvulla. Alettiin puhua tiedon valtatiestä, nettisurffailusta ja interaktiivisista palveluista. Älypuhelimet yleistyivät. 2000-luvulla sosiaalinen media erilaisine palveluineen kasvoi voimakkaasti ja siitä tuli merkittävä yhteydenpidon väline. Myös kodinkoneet ja laitteet kytkettiin Internetiin.

Digitalisaation antamia mahdollisuuksia hyödynnetään innokkaasti. Sähköstä on tullut yhteiskunnan toimivuuden kannalta välttämättömyys. Myrskyjen aiheuttamien katkosten määrää ja pituutta onkin rajoitettu lainsäädännöllä, mikä on tuonut sähköverkkoyhtiöihin ennennäkemättömät investointitarpeet. Toimitusvarmuutta parannetaan erilaisilla toimilla, mm. maakaapeloinnilla.

Ilmaston lämpeneminen ja sitä ehkäisemään solmitut ilmastosopimukset ja asetetut tavoitteet toivat ympäristöystävällisyyden vahvasti sähköntuotantoon. Uusiutuva energia on käytössä myös yhä useammassa kodissa aurinkopaneeleiden muodossa.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Jouluksi mökille?

Jouluksi mökille? – Tässä muutama vinkki sinulle joka suuntaat kylmillään olevalle mökille

KSOY – Arki virtaa ensi kesänä myös Kouvolan Asuntomessuilla

Tuunaa oma joulusauna omalla tyylilläsi – oikea tunnelma syntyy pienistä harkituista asioista

Joulun tuoksuista leipää

Leipä kuuluu jouluun – ohjeita saaristolaisleivästä gluteenittomaan joululeipään

KSOY 100 -teemavuosi on näkynyt laajalti

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi