Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Yleinen 21.8.2017

Sähköä sata vuotta 1967-1992 – sähkö oli saapunut viimeisimpiinkin koteihin

Televisiot valtasivat olohuoneet

1960-luvun lopulla televisiolupien määrä ylitti miljoonan rajan ja Salora julkisti ensimmäisen väritelevisionsa. Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto Presidentinlinnasta televisioitiin ensimmäisen kerran vuonna 1967, mistä sai alkunsa tähänkin päivään asti säilynyt Linnan juhlien seuraamisen perinne. Sähkölaitteet helpottivat arkea, ja sähköä käytettiin yleisesti myös lämmittämiseen. 70-luvun energiakriisi toi energiansäästämisen koteihin, ja energiansäästövinkkejä jaeltiin ahkerasti. Myös kodinkoneiden valmistuksessa herättiin huomioimaan energiatehokkuutta entistä paremmin.

Matkapuhelimien esi-isä, NMT 450 -verkossa toiminut Mobira Talkman, tuli markkinoille viisikiloisena vuonna 1984. Harri Holkeri soitti maailman ensimmäisen GSM-puhelun Tampereen apulaiskaupunginjohtaja Kaarina Suoniolle vuonna 1991. Tietokoneet alkoivat yleistyä työpaikoilla ja pikkuhiljaa myös kodeissa. Tietokonepelit kiinnostivat pelaamisesta innostunutta nuorisoa.

1970-luvun lopulla sähköistys oli loppusuoransa päässä ja sähkö oli saapunut viimeisimpiinkin koteihin. Siitä oli tullut välttämättömyys, tärkeä osa arkipäivää.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

ekologiset puhdistusaineet

Ekologisia siivousvinkkejä – näin teet puhdasta jälkeä luonnon omilla aineilla

KSOY – Arki virtaa ensi kesänä myös Kouvolan Asuntomessuilla

Tuunaa oma joulusauna omalla tyylilläsi – oikea tunnelma syntyy pienistä harkituista asioista

Jouluksi mökille?

Jouluksi mökille? – Tässä muutama vinkki sinulle joka suuntaat kylmillään olevalle mökille

Joulun tuoksuista leipää

Leipä kuuluu jouluun – ohjeita saaristolaisleivästä gluteenittomaan joululeipään

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi