Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 14.2.2017

Pitääkö vesivaraajan lämpötila käydä kerran viikossa 70 asteessa? Entä jos varaaja on pitkään pois päältä ja otetaan käyttöön?

Lämminvesivaraajan lämpötilan on syytä käydä kerran viikossa useamman tunnin ajan 60–70 asteessa. Tämä estää Legionella­-bakteerin kasvun. Ylläpitolämpötila voi muuten olla esimerkiksi 55–60 astetta. Normaalisti varaajan automatiikka hoitaa asian eikä tästä tarvitse itse huolehtia. Tällöin varaajan automatiikka nostaa ajoittain vedenlämpötilan yli 65 asteen. Jos varaaja on ollut pitkään poissa käytöstä, on ensin syytä varmistaa, että varaajassa on vettä. Ensimmäisellä lämmityskerralla on hyvä nostaa veden lämpötila 2–3 tunniksi yli 65 asteeseen, jonka jälkeen lämpötilan voi pudottaa ylläpitolämpötilaan 55–60 asteeseen. Varaajan käyttöohjekirjassa on yleensä mainittu, mitä muita mahdollisia toimenpiteitä tulee tehdä silloin, kun varaaja on ollut pitkään poissa käytöstä. Esimerkiksi varaajan varoventtiilin toiminta on hyvä varmistaa.

Lisää luettavaa

Miten lintujen karkotus sähkölangoilta onnistuu? Onko selvää näyttöä lankoihin ripustettavien pallojen tai viirien vaikutuksesta verrattuna samalla alueella aikaisempaan tilanteeseen?

Mitä autioituneen talon sähköliittymälle voit tehdä?

Mikä on hyvä peruslämpötila (sähköllä) tavikauden asumattomana olevalle pienelle mökille (ei käydä ollenkaan puoleen vuoteen) ajatellen rakenteita ja sähkölaitteita, vesijohtoja ja WC-tä? Nyt olen pitänyt n. +7 astetta. Taloudellisesti ja ekologisesti ajatellen. Rakennettu 1965 ja vankkaa tekoa, puinen.

Miten puhdistan jatkojohdot ja kuinka kauan niitä on turvallista käyttää?

Kuinka paljon mikroaaltouuni kuluttaa verrattuna uuniin. Meillä mikroaaltouunia käytetään paljon. Kummalla tavalla ruoan lämmitys olisi energiaystävällisempää?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi