Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 14.2.2017

Pitääkö vesivaraajan lämpötila käydä kerran viikossa 70 asteessa? Entä jos varaaja on pitkään pois päältä ja otetaan käyttöön?

Lämminvesivaraajan lämpötilan on syytä käydä kerran viikossa useamman tunnin ajan 60–70 asteessa. Tämä estää Legionella­-bakteerin kasvun. Ylläpitolämpötila voi muuten olla esimerkiksi 55–60 astetta. Normaalisti varaajan automatiikka hoitaa asian eikä tästä tarvitse itse huolehtia. Tällöin varaajan automatiikka nostaa ajoittain vedenlämpötilan yli 65 asteen. Jos varaaja on ollut pitkään poissa käytöstä, on ensin syytä varmistaa, että varaajassa on vettä. Ensimmäisellä lämmityskerralla on hyvä nostaa veden lämpötila 2–3 tunniksi yli 65 asteeseen, jonka jälkeen lämpötilan voi pudottaa ylläpitolämpötilaan 55–60 asteeseen. Varaajan käyttöohjekirjassa on yleensä mainittu, mitä muita mahdollisia toimenpiteitä tulee tehdä silloin, kun varaaja on ollut pitkään poissa käytöstä. Esimerkiksi varaajan varoventtiilin toiminta on hyvä varmistaa.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Miksi sähkön siirrosta pitää maksaa kuitenkin täysi hinta, vaikka sähköä kuluu mökillä tosi vähän? Nyt mökin sähkölaskusta suurin osa on pelkkää siirtomaksua.

Olen lukenut, että hybridi- tai sähköauton lataaminen omasta tavallisesta pistorasiasta on turvallisuusriski ja pitäisi hankkia kotiin oikea latauslaite. Miksi tuo tavallisesta pistorasiasta lataaminen on riskialtista?

Miksi metsässä olevien sähkölinjojen vierimetsää ei ole jo aiemmin raivattu niin puhtaaksi ja niin leveältä alueelta, että puita ei pääse kaatumaan sähkölinjoille?

Koko keittiön sähköistys on 10 ampeerin sulakkeen päässä. Mitä laitteita voin käyttää yhtä aikaa? Voiko kuorman laskea jotenkin yksinkertaisesti itse? Miten?

Ostin verkkokaupasta vahingossa kahvinkeittimen, jossa on vääränlainen pistoke. Voinko vaihtaa sen itse suomalaisiin pistorasioihin sopivaksi?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi