Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Asiakkaana 11.8.2021

Palveluksessasi-juttusarjan esittelyvuorossa on Pia Hietanen, yksikön päällikkö sähkön hankintapalvelut, Kymenlaakson Sähkö Oy:stä

Milloin ja miten päädyit nykyiseen työhösi?

Aloitin työni Kymenlaakson Sähkö Oy:ssä kesäkuussa 2012. Olin sitä ennen tehnyt koko työurani, yli 20 vuotta, Myllykoski-konsernissa. Yritysjärjestelyjen vuoksi työni olisi todennäköisesti siirtynyt Helsinkiin, enkä kolmen lapsen äitinä voinut ajatellakaan päivittäistä reissaamista Kouvolan ja Helsingin välillä, saatikka arkiviikon asumista pääkaupungissa. Tuolloin ei etätöitä juurikaan tunnettu, joten vaihtoehdokseni jäi uuden työpaikan etsiminen. Olin onnekas, sillä KSOY rekrytoi 2012 useita uusia henkilöitä. Ehdin tulla irtisanotuksi vanhasta työpaikasta yli nelikymppisenä, mutta koen itseni onnekkaaksi, kun sain heti uuden työpaikan, ja en lopulta ollut työttömänä päivääkään. Onnekas olin myös siinä suhteessa, että sain ikään kuin aloittaa alusta itselleni uudella toimialalla. Tapaukseni on minusta hyvä esimerkki siitä, kuinka ikävä asia voi kääntyä voitoksi. Ilman irtisanomistani olisin tuskin tullut vaihtaneeksi työpaikkaa, enkä olisi saanut perehtyä mielenkiintoiseen energia-alaan. Myös uusiin mukaviin työkavereihin tutustuminen olisi jäänyt tapahtumatta.

Aloitin yhtiössä uudessa toimessa, kontrollerina, konsernin Laskenta-yksikössä. Toimenkuvani rakentui pikkuhiljaa ja valtaosan tunneista tein energialiiketoiminnan puolella. Siirryinkin energialiiketoiminnan organisaatioon helmikuussa 2017. Sähkön hankintapalvelut -yksikön päällikkönä olen toiminut marraskuusta 2017 alkaen.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Ihan tyypillistä työpäivää ei – onneksi – taida ollakaan. Toimenkuvani on aika laaja. Sähkön hankintapalveluista vastaaminen on ydintehtäväni, mutta sen lisäksi osallistun yhtiön rahoitusjärjestelyihin. Tällainen yhdistelmä saattaa tuntua vieraalta, mutta taustalla on pitkä kokemukseni Myllykoski-konsernin rahoituksessa. Olen myös Energiateollisuus ry:n Finanssisääntelytyöryhmän puheenjohtaja, ja olen toiminut jo yli seitsemän vuotta ylempien toimihenkilöiden luottamushenkilönä. Näin ollen työpäivääni voi kuulua hyvinkin erilaisia tehtäviä. Tilanteesta aina riippuu, mikä em. kokonaisuuksista on päällimmäisenä.

Mikä on mielenkiintoisinta työssäsi?

Kyllä se on monipuolisuus. On hienoa päästä näkemään asioita laaja-alaisesti, se tuo päiviin sekä syvyyttä että vaihtelua. Lisäksi koen, että haasteita on riittävästi pitämään mielenkiintoa yllä, muttei kuitenkaan liikaa, joten voimia jää töiden lisäksi moneen muuhunkin asiaan. Energia-ala on murroksessa ja se takaa, että uusia asioita tulee opittavaksi varmasti jatkossakin.   

Mistä saat energiaa arkeen?

Jos minun pitäisi kuvata itseäni hyvin lyhyesti, sanoisin olevani liikunnallinen puuhastelija. Harrastan urheilua monipuolisesti. Suunnistus, juoksu, sauvalenkkeily ja hiihto ovat vakiolajini. Suunnistusta olen harrastanut, ei vakavassa kilpailumielessä, lapsesta saakka. Laskeskelin, että Venlojen viestiin olen osallistunut 34 kertaa. Kesällä on mukava puuhastella omassa puutarhassa sekä vanhempieni mökillä Pyhtään saaristossa. Talvella on rentouttavaa neuloa villasukkia tai upottaa kädet taikinaan. Mielenkiinnon kohteita on monia muitakin, ja usein huomaankin toivovani lisää tunteja vuorokauteen. 

Lisää luettavaa

Muutossa auttaa hyvä ennakkosuunnittelu – sähkötkin on hyvä hoitaa kuntoon ajoissa

Tillin lomamökeissä nautitaan aurinkosähköstä

Vinkit ja linkit opiskelijoille sähkön valintaan

Mietitkö, mikä sähkösopimus sopisi juuri sinulle ja sinun sähkönkäytön tarpeisiisi?

Ilmastoystävällistä sähköä on helppo hankkia

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi