Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Asiakkaana 23.5.2018

Palveluksessasi-juttusarjan esittelyvuorossa käyttöinsinööri Antti Vuorenpää

Tässä juttusarjassa esittelemme KSOY:n ammattilaisia, jotka työllään varmistavat, että asiakkaidemme arki virtaa. Ensimmäisenä vuorossa on käyttöinsinööri Antti Vuorenpää Kymenlaakson Sähköverkko Oy:stä.

Kuinka kauan olet työskennellyt KSOY:llä,  ja mikä on työtehtäväsi?

Olen ollut KSOY:llä noin 6 vuotta. Tulin taloon ensimmäisen kerran kesätöihin vuonna 2012, jolloin suoritin insinööriopintoihini kuulunutta työharjoittelua yhtiön silloisella viesti- ja sähkölaitekorjaamolla eli tuttavallisemmin VS-korjaamolla. Hommat mitä ilmeisemmin luistivat hyvin, sillä kesäpesti heltisi myös vuonna 2013. Seuraavana vuonna valmistuinkin jo Tampereen ammattikorkeakoulusta sähkövoimatekniikan insinööriksi, jonka jälkeen olin muutaman vuoden määräaikaisena työntekijänä projekti-insinöörin nimikkeellä. Maaliskuusta 2017 alkaen olen ollut yhtiön palveluksessa asiantuntijatehtävissä käyttö ja rakennuttaminen -yksikössä vakituisena käyttöinsinöörinä.

Työtehtäväni lyhykäisyydessään on ylläpitää ja kehittää verkostoautomaatioita ja niihin liittyviä tietojärjestelmiä, sekä osallistua verkon käyttöä tukevien laitteistohankintojen, muun muassa sähköasemien, suunnitteluun ja toteutukseen. Varsinaisten työtehtävien lisäksi osallistun käyttökeskuksen toimintaan sähköverkon käytöstä vastaavana henkilönä sekä toimimalla virka-ajan ulkopuolisena aikana päivystäjänä.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpisteeni on KSOY:n pääkonttorilla Elimäellä. Virallisesti työpäiväni alkaa kello seitsemän, mutta koska en ole aamuihmisiä, tulen tyypillisesti töihin lähempänä kello kahdeksaa, ja samaan hengenvetoon totean, että onneksi liukuva työaika on keksitty. Niin sanottu normaali työpäivä kuluu pitkälti erinäisiä dokumentteja pyöritellessä, projektipalavereihin osallistuen tai jonkin järjestelmän ongelmien selvityksessä. Onneksi hommat eivät kuitenkaan ole pelkkää konttorilla neppailua, vaan maastoonkin on usein asiaa – viimeksi kävin spektrianalysaattorin kanssa Kaipiaisten sähköaseman alueella selvittämässä, miksi radiolinkkiyhteytemme lähialueilla pätkivät.

Mikä on parasta työssäsi?

Ehdottomasti ykkösjuttu on se, että pääsee tekemään sellaisia juttuja, mistä insinööri tykkää. Työssä on myös yhteiskunnallinen aspekti – pääsee toiminnallaan osaltaan vaikuttamaan siihen, että firman slogania lainatakseni, alueemme sähkönkäyttäjien arki virtaa. Myönnettäköön, että joskus se on hyvinkin haasteellista, mutta tavoite ja tahtotila ovat kirkkaana mielessä.

Mistä saat energiaa arkeen?

Pitkän työpäivän jälkeen tyttöystävän hymy energisoi väsyneemmänkin mielen.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Kesäkiertue pyörähtää käyntiin – tervetuloa messuvaunulle kesätapahtumiin!

Arki virtaa ensi kesänä Asuntomessuilla Kouvolassa – tavataan osastollamme!

KSOY Stipendi – tuemme liikunta- ja kulttuuritoimintaa

Palveluksessasi-juttusarjan esittelyvuorossa palvelupäällikkö Virpi Hanski.

Huolettaako sähkön hinnan nousu? Entä ilmastomuutos? – KSOY Takuu on fiksu ja vaivaton ekoteko

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi