Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 28.8.2018

Onko ilmalämpöpumpun huokailu ja puhahtelu normaalia? Kyllä se toki tuottaa lämpöä samalla sitten, kun on ensin äännellyt! Mistä äänet voivat johtua?

Jos ilmalämpöpumppu alkaa huokailla ja puhallella, kannattaa tarkastuttaa sen tila valtuutetulla huoltoliikkeellä. Huoltoliikkeen suorittama ilmalämpöpumpun tarkastushuolto on suositeltavaa tehdä noin kolmen vuoden välein tai pumppuvalmistajan ohjeistuksen mukaisesti. Sisäyksikön suodattimen imurointi ja muut laitteen ohjekirjan mukaiset peruskunnossapitotoimet tulee suorittaa säännöllisesti. Eli jos pumpusta alkaa kuulua outoja ääniä, kannattaa apua kysyä ammattilaiselta. Laadukkaita elinvuosia saattaa olla vielä paljon edessä, mutta jos pumppu pettää, luvassa voi olla kylmää kyytiä.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Miksi sähkön siirrosta pitää maksaa kuitenkin täysi hinta, vaikka sähköä kuluu mökillä tosi vähän? Nyt mökin sähkölaskusta suurin osa on pelkkää siirtomaksua.

Olen lukenut, että hybridi- tai sähköauton lataaminen omasta tavallisesta pistorasiasta on turvallisuusriski ja pitäisi hankkia kotiin oikea latauslaite. Miksi tuo tavallisesta pistorasiasta lataaminen on riskialtista?

Miksi metsässä olevien sähkölinjojen vierimetsää ei ole jo aiemmin raivattu niin puhtaaksi ja niin leveältä alueelta, että puita ei pääse kaatumaan sähkölinjoille?

Koko keittiön sähköistys on 10 ampeerin sulakkeen päässä. Mitä laitteita voin käyttää yhtä aikaa? Voiko kuorman laskea jotenkin yksinkertaisesti itse? Miten?

Ostin verkkokaupasta vahingossa kahvinkeittimen, jossa on vääränlainen pistoke. Voinko vaihtaa sen itse suomalaisiin pistorasioihin sopivaksi?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi