Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 28.8.2018

Onko ilmalämpöpumpun huokailu ja puhahtelu normaalia? Kyllä se toki tuottaa lämpöä samalla sitten, kun on ensin äännellyt! Mistä äänet voivat johtua?

Jos ilmalämpöpumppu alkaa huokailla ja puhallella, kannattaa tarkastuttaa sen tila valtuutetulla huoltoliikkeellä. Huoltoliikkeen suorittama ilmalämpöpumpun tarkastushuolto on suositeltavaa tehdä noin kolmen vuoden välein tai pumppuvalmistajan ohjeistuksen mukaisesti. Sisäyksikön suodattimen imurointi ja muut laitteen ohjekirjan mukaiset peruskunnossapitotoimet tulee suorittaa säännöllisesti. Eli jos pumpusta alkaa kuulua outoja ääniä, kannattaa apua kysyä ammattilaiselta. Laadukkaita elinvuosia saattaa olla vielä paljon edessä, mutta jos pumppu pettää, luvassa voi olla kylmää kyytiä.

Lisää luettavaa

Mikä selittää sen, että esim. ulkona olevissa jakokaapeissa (sähkö on äänetön) kuuluu ”humisevaa” ääntä, myös voimalinjojen alla?

Milloin omakotitalon sähkökeskus pitää vaihtaa. Pitääkö tolppasulakkeet joskus vaihtaa modernimpiin?

Irrotan kahvinkeittimen, vedenkeittimen, laturit yms. pois seinästä, kun lähden pois kotoa. Mieheni mielestä pistoke ja reiät väljentyvät ja menevät huonoiksi. Kuinka asia on? En temmo väkivallalla, vaan pidän seinärasiasta kiinni ja otan johdon rauhallisesti irti.

Kuinka paljon sähköä kuluu, kun televisio on päällä koko päivän joka päivä? Vaikuttaako ruudun koko?

Keittiön välitilan led-valokiskossa on himmennin. Himmennintä käytettäessä muuntaja vinkuu voimakkaasti. Onko se turvallisuusriski? Mitä tuolle voisi tehdä?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi