Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 26.2.2019

Olen ymmärtänyt jatkojohtojen heikentävän sähkön ”laatua”. Miksi?

Sähkön laatuun ja jatkojohtoihin liittyvänä asiana tulisi lähinnä kyseeseen liian pitkän ja tarpeeseen nähden liian pienipoikkipintaisen johdon käyttö ulkona. Tällöin jännite voi käyttökohteessa laskea sen verran, että siitä on laitteen käyttämiselle haittaa. Jos pitkää jatkojohtoa on pakko käyttää, kannattaa ottaa yhteyttä sähköliikkeeseen ja kysyä parasta toteutustapaa. Ulkokäytössä täytyy huolehtia myös johdon riittävästä mekaanisesta suojaamisesta ja vikavirtasuojauksesta. Kotelointiluokan tulee ulkokäytössä olla IP44 tai IP54.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Paljonko Suomessa on tuulivoimaa tällä hetkellä?

Miksi sähkölaskussa on kaksi eri sopimusta, jos sekä sähkönmyynti että -siirto tulevat samasta yhtiöstä?

Meitä sähkölämmittäjiä kovasti syyllistetään energiantuhlauksesta ja autopuolella kovasti kannustetaan sähköautoilun suuntaan. Syntyykö se sähköautoissa käytettävä sähkö jossain täysin maailman energiavaroja kuluttamatta itsestään niin, että maapallo ilmakehineen ei lämpene, vai mikä tässä on juju?

Missä tapauksessa aurinkopaneelit olisi järkevämpää asentaa telineillä maahan? Kuinka herkkiä ne ovat ilkivallalle?

Tuntuu, että lattialämmityksen termostaatti ei toimi oikein. Esimerkiksi lattia lämpiää silloin, kun pitäisi olla pois päältä. Mistä saa apua korjaukseen tai tarkistukseen?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi