Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 26.2.2019

Olen ymmärtänyt jatkojohtojen heikentävän sähkön ”laatua”. Miksi?

Sähkön laatuun ja jatkojohtoihin liittyvänä asiana tulisi lähinnä kyseeseen liian pitkän ja tarpeeseen nähden liian pienipoikkipintaisen johdon käyttö ulkona. Tällöin jännite voi käyttökohteessa laskea sen verran, että siitä on laitteen käyttämiselle haittaa. Jos pitkää jatkojohtoa on pakko käyttää, kannattaa ottaa yhteyttä sähköliikkeeseen ja kysyä parasta toteutustapaa. Ulkokäytössä täytyy huolehtia myös johdon riittävästä mekaanisesta suojaamisesta ja vikavirtasuojauksesta. Kotelointiluokan tulee ulkokäytössä olla IP44 tai IP54.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Vanha kesämökki tuli sähköistettyä, joten pitäisikö tämä ilmoittaa jonnekin ja vaikuttaako se kiinteistöveroon?

Miten ilmalämpöpumppu toimisi kylmässä mutta eristetyssä autotallissa, jossa ei ole muuta lämmitystä? Auto ulos ja sisään talvipakkasilla pariovet auki?

Onko tuulienergian käyttäminen kesämökillä taloudellisesti järkevää?

Kuluttaako ympärivuotisesti ulkoterassilla oleva pakastinjääkaappi enemmän sähköä kuin sisällä oleva? Jos kuluttaa, kuinka paljon enemmän siihen kuluu rahaa?

Sähkölinja pirstoo tonttini ja estää puiden kasvua. Miten ja millä hintaa linjan voi siirtää pois tontiltani?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi