Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 26.2.2019

Olen ymmärtänyt jatkojohtojen heikentävän sähkön ”laatua”. Miksi?

Sähkön laatuun ja jatkojohtoihin liittyvänä asiana tulisi lähinnä kyseeseen liian pitkän ja tarpeeseen nähden liian pienipoikkipintaisen johdon käyttö ulkona. Tällöin jännite voi käyttökohteessa laskea sen verran, että siitä on laitteen käyttämiselle haittaa. Jos pitkää jatkojohtoa on pakko käyttää, kannattaa ottaa yhteyttä sähköliikkeeseen ja kysyä parasta toteutustapaa. Ulkokäytössä täytyy huolehtia myös johdon riittävästä mekaanisesta suojaamisesta ja vikavirtasuojauksesta. Kotelointiluokan tulee ulkokäytössä olla IP44 tai IP54.

Lisää luettavaa

Mikä selittää sen, että esim. ulkona olevissa jakokaapeissa (sähkö on äänetön) kuuluu ”humisevaa” ääntä, myös voimalinjojen alla?

Milloin omakotitalon sähkökeskus pitää vaihtaa. Pitääkö tolppasulakkeet joskus vaihtaa modernimpiin?

Irrotan kahvinkeittimen, vedenkeittimen, laturit yms. pois seinästä, kun lähden pois kotoa. Mieheni mielestä pistoke ja reiät väljentyvät ja menevät huonoiksi. Kuinka asia on? En temmo väkivallalla, vaan pidän seinärasiasta kiinni ja otan johdon rauhallisesti irti.

Kuinka paljon sähköä kuluu, kun televisio on päällä koko päivän joka päivä? Vaikuttaako ruudun koko?

Keittiön välitilan led-valokiskossa on himmennin. Himmennintä käytettäessä muuntaja vinkuu voimakkaasti. Onko se turvallisuusriski? Mitä tuolle voisi tehdä?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi