Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 26.2.2019

Olen ymmärtänyt jatkojohtojen heikentävän sähkön ”laatua”. Miksi?

Sähkön laatuun ja jatkojohtoihin liittyvänä asiana tulisi lähinnä kyseeseen liian pitkän ja tarpeeseen nähden liian pienipoikkipintaisen johdon käyttö ulkona. Tällöin jännite voi käyttökohteessa laskea sen verran, että siitä on laitteen käyttämiselle haittaa. Jos pitkää jatkojohtoa on pakko käyttää, kannattaa ottaa yhteyttä sähköliikkeeseen ja kysyä parasta toteutustapaa. Ulkokäytössä täytyy huolehtia myös johdon riittävästä mekaanisesta suojaamisesta ja vikavirtasuojauksesta. Kotelointiluokan tulee ulkokäytössä olla IP44 tai IP54.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Miksi sähkön siirrosta pitää maksaa kuitenkin täysi hinta, vaikka sähköä kuluu mökillä tosi vähän? Nyt mökin sähkölaskusta suurin osa on pelkkää siirtomaksua.

Olen lukenut, että hybridi- tai sähköauton lataaminen omasta tavallisesta pistorasiasta on turvallisuusriski ja pitäisi hankkia kotiin oikea latauslaite. Miksi tuo tavallisesta pistorasiasta lataaminen on riskialtista?

Miksi metsässä olevien sähkölinjojen vierimetsää ei ole jo aiemmin raivattu niin puhtaaksi ja niin leveältä alueelta, että puita ei pääse kaatumaan sähkölinjoille?

Koko keittiön sähköistys on 10 ampeerin sulakkeen päässä. Mitä laitteita voin käyttää yhtä aikaa? Voiko kuorman laskea jotenkin yksinkertaisesti itse? Miten?

Ostin verkkokaupasta vahingossa kahvinkeittimen, jossa on vääränlainen pistoke. Voinko vaihtaa sen itse suomalaisiin pistorasioihin sopivaksi?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi