Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 16.2.2017

Mökillä on ulkona aika ruostuneen näköinen sähköpäätaulu. Kuuluuko uuden hankkiminen itselle vai sähköyhtiölle?

Sähköpääkeskus on asiakkaan omistama laite, joten myös uuden keskuksen hankkiminen kuuluu asiakkaalle. Kun sähkökeskuksen uusiminen tulee ajankohtaiseksi, on syytä ottaa yhteyttä sähköurakoitsijaan, jolla on asianmukaiset luvat sähkötöiden tekemiseen. Osaavia ammattilaisia löydät esimerkiksi verkkopalvelusta www.loydasahkomies.fi tai Turvatekniikan keskuksen urakoitsijahaun kautta www.rekisterit.tukes.fi/urakoitsijat/.

Sähköpääkeskuksessa sijaitseva sähkömittari on sähköverkkoyhtiön omaisuutta. Verkkoyhtiö huolehtii sen siirtämisestä uuteen keskukseen, kun sähköurakoitsija ilmoittaa asennustyön valmistumisesta.

Lisää luettavaa

Mikä selittää sen, että esim. ulkona olevissa jakokaapeissa (sähkö on äänetön) kuuluu ”humisevaa” ääntä, myös voimalinjojen alla?

Milloin omakotitalon sähkökeskus pitää vaihtaa. Pitääkö tolppasulakkeet joskus vaihtaa modernimpiin?

Irrotan kahvinkeittimen, vedenkeittimen, laturit yms. pois seinästä, kun lähden pois kotoa. Mieheni mielestä pistoke ja reiät väljentyvät ja menevät huonoiksi. Kuinka asia on? En temmo väkivallalla, vaan pidän seinärasiasta kiinni ja otan johdon rauhallisesti irti.

Kuinka paljon sähköä kuluu, kun televisio on päällä koko päivän joka päivä? Vaikuttaako ruudun koko?

Keittiön välitilan led-valokiskossa on himmennin. Himmennintä käytettäessä muuntaja vinkuu voimakkaasti. Onko se turvallisuusriski? Mitä tuolle voisi tehdä?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi