Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 16.2.2017

Mökillä on ulkona aika ruostuneen näköinen sähköpäätaulu. Kuuluuko uuden hankkiminen itselle vai sähköyhtiölle?

Sähköpääkeskus on asiakkaan omistama laite, joten myös uuden keskuksen hankkiminen kuuluu asiakkaalle. Kun sähkökeskuksen uusiminen tulee ajankohtaiseksi, on syytä ottaa yhteyttä sähköurakoitsijaan, jolla on asianmukaiset luvat sähkötöiden tekemiseen. Osaavia ammattilaisia löydät esimerkiksi verkkopalvelusta www.loydasahkomies.fi tai Turvatekniikan keskuksen urakoitsijahaun kautta www.rekisterit.tukes.fi/urakoitsijat/.

Sähköpääkeskuksessa sijaitseva sähkömittari on sähköverkkoyhtiön omaisuutta. Verkkoyhtiö huolehtii sen siirtämisestä uuteen keskukseen, kun sähköurakoitsija ilmoittaa asennustyön valmistumisesta.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Miksi sähkön siirrosta pitää maksaa kuitenkin täysi hinta, vaikka sähköä kuluu mökillä tosi vähän? Nyt mökin sähkölaskusta suurin osa on pelkkää siirtomaksua.

Olen lukenut, että hybridi- tai sähköauton lataaminen omasta tavallisesta pistorasiasta on turvallisuusriski ja pitäisi hankkia kotiin oikea latauslaite. Miksi tuo tavallisesta pistorasiasta lataaminen on riskialtista?

Miksi metsässä olevien sähkölinjojen vierimetsää ei ole jo aiemmin raivattu niin puhtaaksi ja niin leveältä alueelta, että puita ei pääse kaatumaan sähkölinjoille?

Koko keittiön sähköistys on 10 ampeerin sulakkeen päässä. Mitä laitteita voin käyttää yhtä aikaa? Voiko kuorman laskea jotenkin yksinkertaisesti itse? Miten?

Ostin verkkokaupasta vahingossa kahvinkeittimen, jossa on vääränlainen pistoke. Voinko vaihtaa sen itse suomalaisiin pistorasioihin sopivaksi?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi