Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 20.8.2020

Miten puhdistan jatkojohdot ja kuinka kauan niitä on turvallista käyttää?

Kysyjä tarkoittanee varmaan ulkokäyttöön tarkoitettuja kumisia jatkojohtoja, jotka lilluvat usein mitä erilaisimmissa olosuhteissa? Kun johto kaipaa puhdistusta, ensimmäinen ja tärkein toimenpide on irrottaa se pistorasiasta. Johdon voi sen jälkeen puhdista pehmeällä kankaalla, mitään metallisia raaputusvälineitä, eikä voimakkaita puhdistusaineita pidä käyttää. Samalla kannattaa tarkistaa, että pistorasiapään suojakansi menee kunnolla kiinni ja että johdossa ei ole pykimiä, halkeamia tai viiltoja. Rikkoutunut jatkojohto tulee vaihtaa viipymättä uuteen.

Lisää luettavaa

Miten lintujen karkotus sähkölangoilta onnistuu? Onko selvää näyttöä lankoihin ripustettavien pallojen tai viirien vaikutuksesta verrattuna samalla alueella aikaisempaan tilanteeseen?

Mitä autioituneen talon sähköliittymälle voit tehdä?

Mikä on hyvä peruslämpötila (sähköllä) tavikauden asumattomana olevalle pienelle mökille (ei käydä ollenkaan puoleen vuoteen) ajatellen rakenteita ja sähkölaitteita, vesijohtoja ja WC-tä? Nyt olen pitänyt n. +7 astetta. Taloudellisesti ja ekologisesti ajatellen. Rakennettu 1965 ja vankkaa tekoa, puinen.

Kuinka paljon mikroaaltouuni kuluttaa verrattuna uuniin. Meillä mikroaaltouunia käytetään paljon. Kummalla tavalla ruoan lämmitys olisi energiaystävällisempää?

Mikä selittää sen, että esim. ulkona olevissa jakokaapeissa (sähkö on äänetön) kuuluu ”humisevaa” ääntä, myös voimalinjojen alla?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi