Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 20.8.2020

Miten lintujen karkotus sähkölangoilta onnistuu? Onko selvää näyttöä lankoihin ripustettavien pallojen tai viirien vaikutuksesta verrattuna samalla alueella aikaisempaan tilanteeseen?

Lintuja ei varsinaisesti karkoteta johdoilta – niillä kyllä saa istuskella ja lepuuttaa siipiään, jos vaan muutoin noudattaa suurta varovaisuutta. Niin sanotuilla lintupalloilla tai viireillä sen sijaan pyritään estämään lintujen lentäminen johtoon. Painavat linnut, kuten joutsenet ja hanhet loukkaavat itsensä usein pahastikin johtoon osuessaan. Huomiopalloja asennetaan sellaisiin paikkoihin, joissa lintujen on hankala erottaa harmaita johtoja esimerkiksi järvenselkää vasten. Varsinaista tilastoa niiden tehosta ei ole, mutta selkeä havainto on, että johtoihin törmäämiset ovat lähes loppuneet niillä johto-osuuksilla, joille niitä on asennettu.

Lisää luettavaa

Mitä autioituneen talon sähköliittymälle voit tehdä?

Mikä on hyvä peruslämpötila (sähköllä) tavikauden asumattomana olevalle pienelle mökille (ei käydä ollenkaan puoleen vuoteen) ajatellen rakenteita ja sähkölaitteita, vesijohtoja ja WC-tä? Nyt olen pitänyt n. +7 astetta. Taloudellisesti ja ekologisesti ajatellen. Rakennettu 1965 ja vankkaa tekoa, puinen.

Miten puhdistan jatkojohdot ja kuinka kauan niitä on turvallista käyttää?

Kuinka paljon mikroaaltouuni kuluttaa verrattuna uuniin. Meillä mikroaaltouunia käytetään paljon. Kummalla tavalla ruoan lämmitys olisi energiaystävällisempää?

Mikä selittää sen, että esim. ulkona olevissa jakokaapeissa (sähkö on äänetön) kuuluu ”humisevaa” ääntä, myös voimalinjojen alla?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi