Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 23.5.2018

Miten ilmalämpöpumpun ukkossuojaus olisi järkevintä hoitaa? Voiko pumpun asennuttaa niin, että laitteen voi ottaa irti seinästä pistokkeen avulla?

Ilmalämpöpumppu kannattaa asentaa niin, että laite on helposti irrotettavissa sähköverkosta. Ukkosen aiheuttamilta ylijännitteiltä voi suojautua myös hankkimalla esimerkiksi pistotulppaan liitettävän ylijännitesuojan, joka vähentää ukkosen mahdollisesti aikaansaamaa, ylijännitteen aiheuttamaa rikkoutumisriskiä. Ukkosen lisäksi tarvetta irti kytkemiseen voivat aiheuttaa ilmalämpöpumpun ajoittaiset huolto- ja puhdistustoimenpiteet.

Lisää luettavaa

Kuinka paljon sähköä kuluu, kun televisio on päällä koko päivän joka päivä? Vaikuttaako ruudun koko?

Keittiön välitilan led-valokiskossa on himmennin. Himmennintä käytettäessä muuntaja vinkuu voimakkaasti. Onko se turvallisuusriski? Mitä tuolle voisi tehdä?

Mikä selittää sen, että esim. ulkona olevissa jakokaapeissa (sähkö on äänetön) kuuluu ”humisevaa” ääntä, myös voimalinjojen alla?

Milloin omakotitalon sähkökeskus pitää vaihtaa. Pitääkö tolppasulakkeet joskus vaihtaa modernimpiin?

Irrotan kahvinkeittimen, vedenkeittimen, laturit yms. pois seinästä, kun lähden pois kotoa. Mieheni mielestä pistoke ja reiät väljentyvät ja menevät huonoiksi. Kuinka asia on? En temmo väkivallalla, vaan pidän seinärasiasta kiinni ja otan johdon rauhallisesti irti.

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi