Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 26.2.2019

Miten ilmalämpöpumppu toimisi kylmässä mutta eristetyssä autotallissa, jossa ei ole muuta lämmitystä? Auto ulos ja sisään talvipakkasilla pariovet auki?

Aivan yksiselitteistä vastausta ilmalämpöpumpun kannattavuuteen autotallissa ei liene olemassa, sillä asiaan vaikuttavat muun muassa autotallin koko, sen käyttötarkoitus ja auton sisäänajojen määrä. Varsinkin talvisin on oleellista huolehtia tallin riittävästä lämpötilasta ja kosteuden poistosta, jotta auto ehtisi kuivua. Periaatteessa ilmalämpöpumppu kuitenkin sopii autotallikäyttöön hyvin, koska se kierrättää ilmaa tehokkaasti ja poistaa kosteutta. Lisäksi sisälämpötilaa voi säätää nopeasti. Kaikki, joilla on ollut lämmin talli käytössään, tietävät, kuinka mukavaa on lähteä pakkasella liikkeelle kuivalla ja lämpimällä autolla. Monet tallin omistajat kuitenkin varjelevat kallista kulkuvälinettään säilyttämällä autoa talvella ulkona ja käyttämällä sisätilan lämmitintä. Tällöin autotallin lämpötilaa voi pitää halutessaan alempana ja energiaa säästyy.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Miksi sähkön siirrosta pitää maksaa kuitenkin täysi hinta, vaikka sähköä kuluu mökillä tosi vähän? Nyt mökin sähkölaskusta suurin osa on pelkkää siirtomaksua.

Olen lukenut, että hybridi- tai sähköauton lataaminen omasta tavallisesta pistorasiasta on turvallisuusriski ja pitäisi hankkia kotiin oikea latauslaite. Miksi tuo tavallisesta pistorasiasta lataaminen on riskialtista?

Miksi metsässä olevien sähkölinjojen vierimetsää ei ole jo aiemmin raivattu niin puhtaaksi ja niin leveältä alueelta, että puita ei pääse kaatumaan sähkölinjoille?

Koko keittiön sähköistys on 10 ampeerin sulakkeen päässä. Mitä laitteita voin käyttää yhtä aikaa? Voiko kuorman laskea jotenkin yksinkertaisesti itse? Miten?

Ostin verkkokaupasta vahingossa kahvinkeittimen, jossa on vääränlainen pistoke. Voinko vaihtaa sen itse suomalaisiin pistorasioihin sopivaksi?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi