Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 26.2.2019

Miten ilmalämpöpumppu toimisi kylmässä mutta eristetyssä autotallissa, jossa ei ole muuta lämmitystä? Auto ulos ja sisään talvipakkasilla pariovet auki?

Aivan yksiselitteistä vastausta ilmalämpöpumpun kannattavuuteen autotallissa ei liene olemassa, sillä asiaan vaikuttavat muun muassa autotallin koko, sen käyttötarkoitus ja auton sisäänajojen määrä. Varsinkin talvisin on oleellista huolehtia tallin riittävästä lämpötilasta ja kosteuden poistosta, jotta auto ehtisi kuivua. Periaatteessa ilmalämpöpumppu kuitenkin sopii autotallikäyttöön hyvin, koska se kierrättää ilmaa tehokkaasti ja poistaa kosteutta. Lisäksi sisälämpötilaa voi säätää nopeasti. Kaikki, joilla on ollut lämmin talli käytössään, tietävät, kuinka mukavaa on lähteä pakkasella liikkeelle kuivalla ja lämpimällä autolla. Monet tallin omistajat kuitenkin varjelevat kallista kulkuvälinettään säilyttämällä autoa talvella ulkona ja käyttämällä sisätilan lämmitintä. Tällöin autotallin lämpötilaa voi pitää halutessaan alempana ja energiaa säästyy.

Lisää luettavaa

Miten lintujen karkotus sähkölangoilta onnistuu? Onko selvää näyttöä lankoihin ripustettavien pallojen tai viirien vaikutuksesta verrattuna samalla alueella aikaisempaan tilanteeseen?

Mitä autioituneen talon sähköliittymälle voit tehdä?

Mikä on hyvä peruslämpötila (sähköllä) tavikauden asumattomana olevalle pienelle mökille (ei käydä ollenkaan puoleen vuoteen) ajatellen rakenteita ja sähkölaitteita, vesijohtoja ja WC-tä? Nyt olen pitänyt n. +7 astetta. Taloudellisesti ja ekologisesti ajatellen. Rakennettu 1965 ja vankkaa tekoa, puinen.

Miten puhdistan jatkojohdot ja kuinka kauan niitä on turvallista käyttää?

Kuinka paljon mikroaaltouuni kuluttaa verrattuna uuniin. Meillä mikroaaltouunia käytetään paljon. Kummalla tavalla ruoan lämmitys olisi energiaystävällisempää?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi