Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 26.2.2019

Miten ilmalämpöpumppu toimisi kylmässä mutta eristetyssä autotallissa, jossa ei ole muuta lämmitystä? Auto ulos ja sisään talvipakkasilla pariovet auki?

Aivan yksiselitteistä vastausta ilmalämpöpumpun kannattavuuteen autotallissa ei liene olemassa, sillä asiaan vaikuttavat muun muassa autotallin koko, sen käyttötarkoitus ja auton sisäänajojen määrä. Varsinkin talvisin on oleellista huolehtia tallin riittävästä lämpötilasta ja kosteuden poistosta, jotta auto ehtisi kuivua. Periaatteessa ilmalämpöpumppu kuitenkin sopii autotallikäyttöön hyvin, koska se kierrättää ilmaa tehokkaasti ja poistaa kosteutta. Lisäksi sisälämpötilaa voi säätää nopeasti. Kaikki, joilla on ollut lämmin talli käytössään, tietävät, kuinka mukavaa on lähteä pakkasella liikkeelle kuivalla ja lämpimällä autolla. Monet tallin omistajat kuitenkin varjelevat kallista kulkuvälinettään säilyttämällä autoa talvella ulkona ja käyttämällä sisätilan lämmitintä. Tällöin autotallin lämpötilaa voi pitää halutessaan alempana ja energiaa säästyy.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Vanha kesämökki tuli sähköistettyä, joten pitäisikö tämä ilmoittaa jonnekin ja vaikuttaako se kiinteistöveroon?

Onko tuulienergian käyttäminen kesämökillä taloudellisesti järkevää?

Kuluttaako ympärivuotisesti ulkoterassilla oleva pakastinjääkaappi enemmän sähköä kuin sisällä oleva? Jos kuluttaa, kuinka paljon enemmän siihen kuluu rahaa?

Olen ymmärtänyt jatkojohtojen heikentävän sähkön ”laatua”. Miksi?

Sähkölinja pirstoo tonttini ja estää puiden kasvua. Miten ja millä hintaa linjan voi siirtää pois tontiltani?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi