Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 20.8.2020

Mitä autioituneen talon sähköliittymälle voit tehdä?

Jos sähköliittymälle ei ole näköpiirissä käyttöä, liittymä kannattaa useimmiten purkaa. Tällöin ei myöskään mitään maksuja liittymästä enää tule. Jos sen sijaan liittymälle voi tulevaisuudessa olla käyttöä, tai kyseinen tila saatetaan myöhemmin myydä, liittymän voi jättää meille siitä ilmoittamalla ylläpitotilaan. Silloin sähköä ei voi liittymässä enää käyttää, mutta verkkopalvelun kuukausimaksu puolittuu. Ylläpitotilassa olevan liittymän saa helposti otettua uudelleen käyttöön. Sen sijaan Irtisanotun liittymän saa myös myöhemmin otettua käyttöön uudelleen, mutta silloin joutuu investoimaan liittymismaksuun nykyhinnan mukaan.

Lisää luettavaa

Miten lintujen karkotus sähkölangoilta onnistuu? Onko selvää näyttöä lankoihin ripustettavien pallojen tai viirien vaikutuksesta verrattuna samalla alueella aikaisempaan tilanteeseen?

Mikä on hyvä peruslämpötila (sähköllä) tavikauden asumattomana olevalle pienelle mökille (ei käydä ollenkaan puoleen vuoteen) ajatellen rakenteita ja sähkölaitteita, vesijohtoja ja WC-tä? Nyt olen pitänyt n. +7 astetta. Taloudellisesti ja ekologisesti ajatellen. Rakennettu 1965 ja vankkaa tekoa, puinen.

Miten puhdistan jatkojohdot ja kuinka kauan niitä on turvallista käyttää?

Kuinka paljon mikroaaltouuni kuluttaa verrattuna uuniin. Meillä mikroaaltouunia käytetään paljon. Kummalla tavalla ruoan lämmitys olisi energiaystävällisempää?

Mikä selittää sen, että esim. ulkona olevissa jakokaapeissa (sähkö on äänetön) kuuluu ”humisevaa” ääntä, myös voimalinjojen alla?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi