Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 16.5.2019

Missä tapauksessa aurinkopaneelit olisi järkevämpää asentaa telineillä maahan? Kuinka herkkiä ne ovat ilkivallalle?

Maatelineet voivat olla järkevä vaihtoehto, jos talon katto ei muodoltaan, suunnaltaan, arkkitehtuuriltaan tai varjostusolosuhteiltaan sovellu kattopaneeleille. Jos pihamaalta tai tontilta löytyy paneeleille joutava ja esteetön etelän suuntaan avautuva tila, voi ratkaisu löytyä siitä. Asennuspaikka ei kuitenkaan saisi olla kovin kaukana sähkönkulutuspaikasta, koska paneelien tuottaman sähkön siirtoa varteen joudutaan tyypillisesti kaivamaan oja ja asentamaan kaapeli maahan. Asennuspaikan edessä ei myöskään saisi olla koristepuita tai pensaita, koska ne voivat kasvaessaan varjostaa paneeleita ja vähentää siten sähköntuotantoa.

Aurinkopaneelit ovat herkkiä sähkölaitteita, ja ne saa kyllä tarvittaessa hajalle, jos ne ilkivallan kohteeksi joutuvat. Paras keino vähentää ilkivallan riskiä on sijoittaa paneelit ”valvovan silmän alle” tai suojata ne esimerkiksi aidalla. Haja-asutusalueella ilkivallan riski on luonnollisesti pienempi.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Koko keittiön sähköistys on 10 ampeerin sulakkeen päässä. Mitä laitteita voin käyttää yhtä aikaa? Voiko kuorman laskea jotenkin yksinkertaisesti itse? Miten?

Ostin verkkokaupasta vahingossa kahvinkeittimen, jossa on vääränlainen pistoke. Voinko vaihtaa sen itse suomalaisiin pistorasioihin sopivaksi?

Ulkona tunnelmavalona käytettävässä lamppusarjassa on pienet hehkulamput, joista yksi on palanut. Voinko laittaa tilalle ledin vai pitääkö valosarjan kaikki lamput vaihtaa ledeiksi kerralla?

Viritin ulos tunnelmavalaistusta ja oli pakko käyttää jatkojohtoa. Pitääkö johtojen liitoskohta suojata jotenkin vai voiko sen jättää sateeseen sellaisenaan? Jos on suojattava, niin miten?

Voiko kesämökille jättää ilmalämpöpumpun yksikseen pitämään peruslämpöä yllä? Onko haitallista, jos se on toiminnassa kovien pakkasten aikana?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi