Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 16.5.2019

Missä tapauksessa aurinkopaneelit olisi järkevämpää asentaa telineillä maahan? Kuinka herkkiä ne ovat ilkivallalle?

Maatelineet voivat olla järkevä vaihtoehto, jos talon katto ei muodoltaan, suunnaltaan, arkkitehtuuriltaan tai varjostusolosuhteiltaan sovellu kattopaneeleille. Jos pihamaalta tai tontilta löytyy paneeleille joutava ja esteetön etelän suuntaan avautuva tila, voi ratkaisu löytyä siitä. Asennuspaikka ei kuitenkaan saisi olla kovin kaukana sähkönkulutuspaikasta, koska paneelien tuottaman sähkön siirtoa varteen joudutaan tyypillisesti kaivamaan oja ja asentamaan kaapeli maahan. Asennuspaikan edessä ei myöskään saisi olla koristepuita tai pensaita, koska ne voivat kasvaessaan varjostaa paneeleita ja vähentää siten sähköntuotantoa.

Aurinkopaneelit ovat herkkiä sähkölaitteita, ja ne saa kyllä tarvittaessa hajalle, jos ne ilkivallan kohteeksi joutuvat. Paras keino vähentää ilkivallan riskiä on sijoittaa paneelit ”valvovan silmän alle” tai suojata ne esimerkiksi aidalla. Haja-asutusalueella ilkivallan riski on luonnollisesti pienempi.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Paljonko Suomessa on tuulivoimaa tällä hetkellä?

Miksi sähkölaskussa on kaksi eri sopimusta, jos sekä sähkönmyynti että -siirto tulevat samasta yhtiöstä?

Meitä sähkölämmittäjiä kovasti syyllistetään energiantuhlauksesta ja autopuolella kovasti kannustetaan sähköautoilun suuntaan. Syntyykö se sähköautoissa käytettävä sähkö jossain täysin maailman energiavaroja kuluttamatta itsestään niin, että maapallo ilmakehineen ei lämpene, vai mikä tässä on juju?

Tuntuu, että lattialämmityksen termostaatti ei toimi oikein. Esimerkiksi lattia lämpiää silloin, kun pitäisi olla pois päältä. Mistä saa apua korjaukseen tai tarkistukseen?

Vanha kesämökki tuli sähköistettyä, joten pitäisikö tämä ilmoittaa jonnekin ja vaikuttaako se kiinteistöveroon?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi