Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 21.11.2018

Mikä on ohjeellinen lämpimän veden lämpötila sähköllä toimivaan lämminvesivaraajaan (lämmitettävä järvivesi)?

Vesijohtoverkostoon syötettävän lämpimän käyttöveden suositeltava lämpötila on 50–55 °C. Varaajassa lämpötilan pitää olla tätä korkeampi, joten termostaatti on syytä säätää asentoon 55–65 °C. Järvivedellä ei sinänsä ole vaikutusta varaajan veden lämpösuosituksiin. Tärkeä alaraja varaajan osalta on 55 astetta, sillä tätä alemmissa lämpötiloissa on vaara esim. legionellabakteerin esiintymiseen vedessä.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Vanha kesämökki tuli sähköistettyä, joten pitäisikö tämä ilmoittaa jonnekin ja vaikuttaako se kiinteistöveroon?

Miten ilmalämpöpumppu toimisi kylmässä mutta eristetyssä autotallissa, jossa ei ole muuta lämmitystä? Auto ulos ja sisään talvipakkasilla pariovet auki?

Onko tuulienergian käyttäminen kesämökillä taloudellisesti järkevää?

Kuluttaako ympärivuotisesti ulkoterassilla oleva pakastinjääkaappi enemmän sähköä kuin sisällä oleva? Jos kuluttaa, kuinka paljon enemmän siihen kuluu rahaa?

Olen ymmärtänyt jatkojohtojen heikentävän sähkön ”laatua”. Miksi?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi