Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 20.8.2020

Mikä on hyvä peruslämpötila (sähköllä) tavikauden asumattomana olevalle pienelle mökille (ei käydä ollenkaan puoleen vuoteen) ajatellen rakenteita ja sähkölaitteita, vesijohtoja ja WC-tä? Nyt olen pitänyt n. +7 astetta. Taloudellisesti ja ekologisesti ajatellen. Rakennettu 1965 ja vankkaa tekoa, puinen.

Varmaan tuo kysyjän kertoma 7 astetta on aika lailla minimi peruslämmön ylläpitoon. Vesien pitäminen asumattoman rakennuksen putkistossa maaseudulla on silti aina jonkinlainen riski, sillä pidempiäkin sähkökatkoksia voi pakkasella tulla. Silloin seitsemän peruslämpö ei kovin kauaa jaksa pitää putkia sulana. Yksi vaihtoehto voisi olla, että vedet tyhjennettäisiin talveksi kokonaan, jolloin mökkiin voisi laittaa taloudellisemman kuivanapitolämmityksen. Tästä löytyy lisää tietoa energiatietosivuiltamme: energiaa.ksoy.fi/kuivanapitolammitys-pitaa-kesamokin-kunnossa/

Lisää luettavaa

Miten lintujen karkotus sähkölangoilta onnistuu? Onko selvää näyttöä lankoihin ripustettavien pallojen tai viirien vaikutuksesta verrattuna samalla alueella aikaisempaan tilanteeseen?

Mitä autioituneen talon sähköliittymälle voit tehdä?

Miten puhdistan jatkojohdot ja kuinka kauan niitä on turvallista käyttää?

Kuinka paljon mikroaaltouuni kuluttaa verrattuna uuniin. Meillä mikroaaltouunia käytetään paljon. Kummalla tavalla ruoan lämmitys olisi energiaystävällisempää?

Mikä selittää sen, että esim. ulkona olevissa jakokaapeissa (sähkö on äänetön) kuuluu ”humisevaa” ääntä, myös voimalinjojen alla?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi