Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 16.5.2019

Meitä sähkölämmittäjiä kovasti syyllistetään energiantuhlauksesta ja autopuolella kovasti kannustetaan sähköautoilun suuntaan. Syntyykö se sähköautoissa käytettävä sähkö jossain täysin maailman energiavaroja kuluttamatta itsestään niin, että maapallo ilmakehineen ei lämpene, vai mikä tässä on juju?

Kokonaisuuden kannalta sekä sähkölämmitteisen omakotitalon että sähköauton käyttämä sähkö tulee samasta lähteestä ja sähkönkäytön todelliset päästöt riippuvat kunkin maan sähköntuotantorakenteesta.  Esimerkiksi Suomessa tuotettavasta sähköstä 79 % oli Energiateollisuuden Energiavuosi 2018 – Sähkö -julkaisun mukaan tuotettu hiilidioksidineutraalisti (ei sisällä tuontisähköä).

Oman kotinsa sähkön, samoin kuin sähköauton lataamiseen tarvittavan sähkön, voi kuitenkin varsin kätevästi ja pienellä lisäkustannuksella hankkia täysin päästöttömästi siirtymällä GO-alkuperämerkityn sähkön käyttäjäksi.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Koko keittiön sähköistys on 10 ampeerin sulakkeen päässä. Mitä laitteita voin käyttää yhtä aikaa? Voiko kuorman laskea jotenkin yksinkertaisesti itse? Miten?

Ostin verkkokaupasta vahingossa kahvinkeittimen, jossa on vääränlainen pistoke. Voinko vaihtaa sen itse suomalaisiin pistorasioihin sopivaksi?

Ulkona tunnelmavalona käytettävässä lamppusarjassa on pienet hehkulamput, joista yksi on palanut. Voinko laittaa tilalle ledin vai pitääkö valosarjan kaikki lamput vaihtaa ledeiksi kerralla?

Viritin ulos tunnelmavalaistusta ja oli pakko käyttää jatkojohtoa. Pitääkö johtojen liitoskohta suojata jotenkin vai voiko sen jättää sateeseen sellaisenaan? Jos on suojattava, niin miten?

Voiko kesämökille jättää ilmalämpöpumpun yksikseen pitämään peruslämpöä yllä? Onko haitallista, jos se on toiminnassa kovien pakkasten aikana?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi