Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 16.5.2019

Meitä sähkölämmittäjiä kovasti syyllistetään energiantuhlauksesta ja autopuolella kovasti kannustetaan sähköautoilun suuntaan. Syntyykö se sähköautoissa käytettävä sähkö jossain täysin maailman energiavaroja kuluttamatta itsestään niin, että maapallo ilmakehineen ei lämpene, vai mikä tässä on juju?

Kokonaisuuden kannalta sekä sähkölämmitteisen omakotitalon että sähköauton käyttämä sähkö tulee samasta lähteestä ja sähkönkäytön todelliset päästöt riippuvat kunkin maan sähköntuotantorakenteesta.  Esimerkiksi Suomessa tuotettavasta sähköstä 79 % oli Energiateollisuuden Energiavuosi 2018 – Sähkö -julkaisun mukaan tuotettu hiilidioksidineutraalisti (ei sisällä tuontisähköä).

Oman kotinsa sähkön, samoin kuin sähköauton lataamiseen tarvittavan sähkön, voi kuitenkin varsin kätevästi ja pienellä lisäkustannuksella hankkia täysin päästöttömästi siirtymällä GO-alkuperämerkityn sähkön käyttäjäksi.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Miksi sähkön siirrosta pitää maksaa kuitenkin täysi hinta, vaikka sähköä kuluu mökillä tosi vähän? Nyt mökin sähkölaskusta suurin osa on pelkkää siirtomaksua.

Olen lukenut, että hybridi- tai sähköauton lataaminen omasta tavallisesta pistorasiasta on turvallisuusriski ja pitäisi hankkia kotiin oikea latauslaite. Miksi tuo tavallisesta pistorasiasta lataaminen on riskialtista?

Miksi metsässä olevien sähkölinjojen vierimetsää ei ole jo aiemmin raivattu niin puhtaaksi ja niin leveältä alueelta, että puita ei pääse kaatumaan sähkölinjoille?

Koko keittiön sähköistys on 10 ampeerin sulakkeen päässä. Mitä laitteita voin käyttää yhtä aikaa? Voiko kuorman laskea jotenkin yksinkertaisesti itse? Miten?

Ostin verkkokaupasta vahingossa kahvinkeittimen, jossa on vääränlainen pistoke. Voinko vaihtaa sen itse suomalaisiin pistorasioihin sopivaksi?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi