Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 26.2.2019

Kuluttaako ympärivuotisesti ulkoterassilla oleva pakastinjääkaappi enemmän sähköä kuin sisällä oleva? Jos kuluttaa, kuinka paljon enemmän siihen kuluu rahaa?

Pakastimet, jääkaapit ja niiden kompressorit on yleensä suunniteltu toimimaan normaalissa huonelämpötilassa. Siksi niiden sijoittaminen terassille tai muihin kylmiin tiloihin ei yleensä ole suositeltavaa, eikä myöskään laitetakuu ole välttämättä silloin voimassa. Energiansäästön tavoitteleminen sitä kautta voi siis tulla yllättävän kalliiksi. Eri laitteiden suositeltavat käyttölämpötilat saa selville laitteiden myyjältä tai niiden valmistajalta. Paras keino huolehtia kylmälaitteiden energiatehokkuudesta on huolehtia laitteen riittävästä ilmakierrosta, jäähdytysritilän ja kompressorin puhtaudesta sekä siitä, ettei tule turhaan säilyttäneeksi kylmässä epäkuranttia tavaraa.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Paljonko Suomessa on tuulivoimaa tällä hetkellä?

Miksi sähkölaskussa on kaksi eri sopimusta, jos sekä sähkönmyynti että -siirto tulevat samasta yhtiöstä?

Meitä sähkölämmittäjiä kovasti syyllistetään energiantuhlauksesta ja autopuolella kovasti kannustetaan sähköautoilun suuntaan. Syntyykö se sähköautoissa käytettävä sähkö jossain täysin maailman energiavaroja kuluttamatta itsestään niin, että maapallo ilmakehineen ei lämpene, vai mikä tässä on juju?

Missä tapauksessa aurinkopaneelit olisi järkevämpää asentaa telineillä maahan? Kuinka herkkiä ne ovat ilkivallalle?

Tuntuu, että lattialämmityksen termostaatti ei toimi oikein. Esimerkiksi lattia lämpiää silloin, kun pitäisi olla pois päältä. Mistä saa apua korjaukseen tai tarkistukseen?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi