Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 26.2.2019

Kuluttaako ympärivuotisesti ulkoterassilla oleva pakastinjääkaappi enemmän sähköä kuin sisällä oleva? Jos kuluttaa, kuinka paljon enemmän siihen kuluu rahaa?

Pakastimet, jääkaapit ja niiden kompressorit on yleensä suunniteltu toimimaan normaalissa huonelämpötilassa. Siksi niiden sijoittaminen terassille tai muihin kylmiin tiloihin ei yleensä ole suositeltavaa, eikä myöskään laitetakuu ole välttämättä silloin voimassa. Energiansäästön tavoitteleminen sitä kautta voi siis tulla yllättävän kalliiksi. Eri laitteiden suositeltavat käyttölämpötilat saa selville laitteiden myyjältä tai niiden valmistajalta. Paras keino huolehtia kylmälaitteiden energiatehokkuudesta on huolehtia laitteen riittävästä ilmakierrosta, jäähdytysritilän ja kompressorin puhtaudesta sekä siitä, ettei tule turhaan säilyttäneeksi kylmässä epäkuranttia tavaraa.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Vanha kesämökki tuli sähköistettyä, joten pitäisikö tämä ilmoittaa jonnekin ja vaikuttaako se kiinteistöveroon?

Miten ilmalämpöpumppu toimisi kylmässä mutta eristetyssä autotallissa, jossa ei ole muuta lämmitystä? Auto ulos ja sisään talvipakkasilla pariovet auki?

Onko tuulienergian käyttäminen kesämökillä taloudellisesti järkevää?

Olen ymmärtänyt jatkojohtojen heikentävän sähkön ”laatua”. Miksi?

Sähkölinja pirstoo tonttini ja estää puiden kasvua. Miten ja millä hintaa linjan voi siirtää pois tontiltani?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi