Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 26.2.2019

Kuluttaako ympärivuotisesti ulkoterassilla oleva pakastinjääkaappi enemmän sähköä kuin sisällä oleva? Jos kuluttaa, kuinka paljon enemmän siihen kuluu rahaa?

Pakastimet, jääkaapit ja niiden kompressorit on yleensä suunniteltu toimimaan normaalissa huonelämpötilassa. Siksi niiden sijoittaminen terassille tai muihin kylmiin tiloihin ei yleensä ole suositeltavaa, eikä myöskään laitetakuu ole välttämättä silloin voimassa. Energiansäästön tavoitteleminen sitä kautta voi siis tulla yllättävän kalliiksi. Eri laitteiden suositeltavat käyttölämpötilat saa selville laitteiden myyjältä tai niiden valmistajalta. Paras keino huolehtia kylmälaitteiden energiatehokkuudesta on huolehtia laitteen riittävästä ilmakierrosta, jäähdytysritilän ja kompressorin puhtaudesta sekä siitä, ettei tule turhaan säilyttäneeksi kylmässä epäkuranttia tavaraa.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Koko keittiön sähköistys on 10 ampeerin sulakkeen päässä. Mitä laitteita voin käyttää yhtä aikaa? Voiko kuorman laskea jotenkin yksinkertaisesti itse? Miten?

Ostin verkkokaupasta vahingossa kahvinkeittimen, jossa on vääränlainen pistoke. Voinko vaihtaa sen itse suomalaisiin pistorasioihin sopivaksi?

Ulkona tunnelmavalona käytettävässä lamppusarjassa on pienet hehkulamput, joista yksi on palanut. Voinko laittaa tilalle ledin vai pitääkö valosarjan kaikki lamput vaihtaa ledeiksi kerralla?

Viritin ulos tunnelmavalaistusta ja oli pakko käyttää jatkojohtoa. Pitääkö johtojen liitoskohta suojata jotenkin vai voiko sen jättää sateeseen sellaisenaan? Jos on suojattava, niin miten?

Voiko kesämökille jättää ilmalämpöpumpun yksikseen pitämään peruslämpöä yllä? Onko haitallista, jos se on toiminnassa kovien pakkasten aikana?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi