Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 26.2.2019

Kuluttaako ympärivuotisesti ulkoterassilla oleva pakastinjääkaappi enemmän sähköä kuin sisällä oleva? Jos kuluttaa, kuinka paljon enemmän siihen kuluu rahaa?

Pakastimet, jääkaapit ja niiden kompressorit on yleensä suunniteltu toimimaan normaalissa huonelämpötilassa. Siksi niiden sijoittaminen terassille tai muihin kylmiin tiloihin ei yleensä ole suositeltavaa, eikä myöskään laitetakuu ole välttämättä silloin voimassa. Energiansäästön tavoitteleminen sitä kautta voi siis tulla yllättävän kalliiksi. Eri laitteiden suositeltavat käyttölämpötilat saa selville laitteiden myyjältä tai niiden valmistajalta. Paras keino huolehtia kylmälaitteiden energiatehokkuudesta on huolehtia laitteen riittävästä ilmakierrosta, jäähdytysritilän ja kompressorin puhtaudesta sekä siitä, ettei tule turhaan säilyttäneeksi kylmässä epäkuranttia tavaraa.

Lisää luettavaa

Mikä selittää sen, että esim. ulkona olevissa jakokaapeissa (sähkö on äänetön) kuuluu ”humisevaa” ääntä, myös voimalinjojen alla?

Milloin omakotitalon sähkökeskus pitää vaihtaa. Pitääkö tolppasulakkeet joskus vaihtaa modernimpiin?

Irrotan kahvinkeittimen, vedenkeittimen, laturit yms. pois seinästä, kun lähden pois kotoa. Mieheni mielestä pistoke ja reiät väljentyvät ja menevät huonoiksi. Kuinka asia on? En temmo väkivallalla, vaan pidän seinärasiasta kiinni ja otan johdon rauhallisesti irti.

Kuinka paljon sähköä kuluu, kun televisio on päällä koko päivän joka päivä? Vaikuttaako ruudun koko?

Keittiön välitilan led-valokiskossa on himmennin. Himmennintä käytettäessä muuntaja vinkuu voimakkaasti. Onko se turvallisuusriski? Mitä tuolle voisi tehdä?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi