Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Kotona 15.7.2019

Kouvolan Asuntomessuilla on uusinta asumista historiallisessa miljöössä – vinkkejä ja innovaatioita

Kouvolan asuntomessut Muusikon talo

Vanhan historiallisen varuskunta-alueen, Pioneeripuiston, alueella punaiset tiilirakennukset ovat saaneet seurakseen monenlaisia modernin asumisen muotoja. 

Alueella  voi tutustua ekologiseen puurakentamiseen, vanhojen rakenteiden kunnostamiseen, oikeanlaisiin korjausmenetelmiin  sekä tietysti  rakentamisen uusiin innovaatioihin ja upeisiin sisustuksiin. Tässä muutamia poimintoja messujen annista.

Persoonalliset valaisimet

Valo on tärkeä osa asumista ja valaisimet tärkeä osa sisustusta. Ledit ovat jo itsestäänselvyys ja valaisimissa on löydetty taas mielenkiintoisia ja persoonallisia, sekä taloon että asukkaan makuun sopivia ratkaisuja.

Kouvolan asuntomessut aironneito valaistus

Sisustuksessa on nyt myös väriä. Tässä Airon Neito -talon valaistusta, valaisimet e-lite.

Ei ihan niin tavallista. Edelleen Airon Neito -talosta, valaisin Valohuoneelta.

Kouvolan Asuntomessut ABC-mobiili

Trendikäs ja luonnoläheinen rottinki näkyy valaisimissa ja kalusteissa. Kuva ABC-talosta / Asuntomessut, Tavaton Media

Miltä tuntuisi nukkua aina taivaan alla?

Sohvalla tai sängyssä pötköttäessä voi nyt ihailla sinistä taivasta, tähtikirkasta yötä tai vaikka revontulia. Vesa-Matti Moilasen kehittämä uudenlainen lasikattoelementti avaa näköalan taivaalle.  Lasikattoelementit  ovat kantavia elementtejä – sähkölämmitteistä, viisinkertaista lasia. Messutalossa ne vuorottelevat huopaelementtien kanssa. Lasirakenne kantaa isonkin lumikuorman ja lämpö pitää huolen siitä, ettei lumi jää pilaamaan näkyvyyttä.  Lasissa on myös UV-suoja, ja liikaa valoa hillitsemään makuuhuoneeseen on tulossa kauko-ohjattavat pimennysverhot.  Innovaatiolle on haettu patentti ja se on nähtävillä asuntomessuilla Korea-talossa. 

Kouvolan asuntomessut Korea talo

Messutalossa makuuhuoneen lisäksi myös  olohuone ja keittiö ovat yläkerrassa. Taivasnäköalasta pääsee näin nauttimaan enemmän.

Kuka kaipasi huoltovapaita pihakalusteita?

Graniittikalusto kestää hurjimmatkin pihajuhlat.  Pöytien ja tuolien sijaintia ei ehkä tule muuteltua aivan pienen päähänpiston takia. 

Kouvolan asuntomessut graniittikalusteet

Rantasaunan löylyt tavalliseen sähkökiukaaseen

Kastee-järjestelmä lupaa sähkökiukaan käyttäjille pehmeämmät löylyt, 25 % säästön energiankulukseen ja pitemmän keston puumateriaalille. Järjestelmän ideana on kosteus. Löytyä ei tarvitse välttämättä heittää, sillä kiuas pitää olosuhteet miellyttävinä. Kiuas yhdistetään paineveteen ja automatiikka sumuttaa kiukaan sisään höyryä, joka pitää ilman kosteana. Tunnetusti kosteampi ilma on helpompi hengittää ja miellyttävään saunomiseen riittää 60-65 asteen lämpötila. Se taas vähentää olennaisesti saunomisen kustannuksia.  Lisää tietoa: www.kastee.fi

Kouvolan asuntomessut Kastee

Kastee-järjestämä voidaan yhdistää myös olemassaolevaan kiukaaseen.

Taidetta uudella tavalla

Taiteilija Johanna Oraksen mukaan asuntomessujen Taide-talo on ainutlaatuinen esimerkki taiteen käytöstä sisustuksessa. Maalausten lisäksi sisustuksessa on käytetty taideteoksista jalostettuja tekstiilejä ja tapetteja. 

Kouvolan asuntomessut - taide-talo

Taide-talo on sisustettu yhteistyössä taiteilija Johanna Oraksen kanssa.

Sähköpolkupyörä vie retkelle kerralla koko konkkaronkan

Muksubussi on kätevä tapa matkustaa joukolla vaikka lähipuistoon leikkimään. Mukaan mahtuu kuusi muksua tavaroineen ja polkijan taakkaa keventää se, että polkupyörä on sähköavusteinen. Kouvolan varhaiskasvatuspäällikkö Helena Kuusiston mukaan lapset ovat retkistä innoissaan.  Etenkin perhepäiväkodeissa pyörä antaa mahdollisuuden keksiä mukavaa vaihtelua arkipäivän touhuihin. 

Kouvolan asuntomessut Muksubussi

Lavastetusta kuvasta poiketen oikean matkan aikana sekä polkijalla että mukana matkustavilla pitää olla kypärät päässä. Pyörä on tieliikennekelpoinen.

Yhteisöllistä asumista ikääntyneille

Oma esteetön asunto yhdessä kolmen naapurin kanssa samassa talossa yhteisine tiloineen on uudenlainen tapa viettää eläkepäiviä.  Messualueen Virkkulankylässä on yhteisen korttelitalon lisäksi kahdeksan neljän huoneiston taloa eli yhteensä 32 asuntoa, joten sopivanhenkistä seuraa varmasti löytyy. Messujen aikana pääsee tutustumaan kolmeen kuvitteellisille asukkaille sisustettuun asuntoon sekä yhteiseen korttelitaloon.

Kouvolan asuntomessut Virkkula

Virkkulankylän yksiössä on neliöitä 32,5 ja vuokra on 590 e/kk. Asukkaiksi voivat hakea yli 55-vuotiaat.

Kouvolan asuntomessut Kaislikko

Virkkulankylän asukkaiden yhteisenä tilana on korttelitalo Kaislikko. Kuva: Asuntomessut/Tavaton Media

Lapinjärvitalot palvelevat elämän loppuun saakka

Siirrettävät Lapinjärvitalot ovat esteettömiä ja toimivat tarvittaessa myös tehostetun palveluasumisen asuntoina jopa muistisairaille. Talot on rakennettu neljän talon kokonaisuuksina ja jokainen talo on oma asuntonsa. 

Kouvolan asuntomessut - Lapinjärvitalo

Lapinjärvitalossa asumista on helpotettu sähköisten apuvälineiden avulla. Keittiökaappeihinkin ulottuu paremmin, kun ne saa kaukosäätimen avulla laskettua alas omalle korkeudelle.

Kouvolan asuntomessut Lapinjärvi-talo

Kouvolasta talot siirtyvät omalle paikalleen Lapinjärvelle. Kuva:  Asuntomessut/ Tavaton Media

Lisää luettavaa

Milloin ja miten sähköasennukset pitää uusia? – Kokemuksia kerrostaloremontista

Akkukäyttöiset laitteet toimivat pakkasellakin – näin hoidat akkua talvella

Itse tehtyä sinappia joulupöytään – kokeile mausteeksi mangoa tai puolukkaa

Herkkupähkinöitä purtavaksi – oiva välipala tai terveellinen tuliainen

Lisää valoa! – Pimeän ajan pelastus löytyy valaisimista

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi