Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Kotona 27.6.2019

Koristele jääpaloilla tai säilö niihin kauneimmat kukat ja maukkaimmat marjat

Saat pienellä vaivalla näyttäviä koristeita kesän juhliin tai muuten vain omia kesäjuomiasi viilentämään. Käytä kuitenkin vain syötäviä kukkia.

Kesäinen boolimalja kukkia sisältävine jääpaloineen näyttää raikkaan herkulliselta. Kesäjuhliin saat näin pienellä vaivalla haluamasi teeman ja maun mukaisia koristeita, ja juomakin pysyy viileänä. Käytä ruusun terälehtiä, ruiskukkia tai vaikkapa voikukkia tai sireeniä. Varmista ennen käyttöä, että kukka on syötävä, ja huuhtele ja anna kuivua kunnolla ennen käyttöä. Kukkakaupoista ei kannata ostaa kukkia syötäväksi, sillä niissä voi olla torjunta-aineita. Myös pölyisten tienvarsien kukat on hyvä jättää käyttämättä.

Jääpaloihin voit säilöä kukkien lisäksi mansikoita, mustikoita ja mitä tahansa syötäviä marjoja. Marjat ja hedelmät voit pakastaa myös sellaisinaan terveellisiksi helleherkuiksi. Boolikulhossakin ne viilentävät mutta eivät laimenna kesäisiä juomia. Kirkkaimmat jääpalat saat kiehauttamalla ja jäähdyttämällä jääpaloihin käytettävän veden ennen pakastamista.

vinkki: Pakasta marjat valmiina sosekuutioina
Tilaa säästävä tapa säilöä marjat smoothieta varten on soseuttaa ne valmiiksi ja pakastaa jääpaloiksi. Smoothieta tehdessä on helppo napata sopivat maut pakasteesta ja surauttaa vitamiinilataus vaikka välipalaksi.

Orvokit näyttävät upeilta jääpaloissa. Niiden maku vaihtelee ja voi olla melko kirpeäkin.

Syötäviä kukkia

• C-vitamiinipitoisen kehäkukan maku vaihtelee pippurisesta ja pähkinäisestä sitruunaiseen. Värikkään kukan terälehdet sopivat salaatteihin, risottoon, jogurttiin ja marmeladeihin.

• Koristekrassissa on herkullinen, pippurinen maku, joka vaihtelee kukan värin mukaan. Oranssit ja punaiset ovat voimakkaimpia ja sisältävät paljon C-vitamiinia.

• Koristeellisten ja kauniiden orvokkien maku vaihtelee ja voi olla melko kirpeä. Näyttää upealta jääpalassa.

• Kaikkien luonnossa tai puutarhassa kasvavien ruusujen lajikkeet ovat syötäviä. Ruusun terälehdet sopivat hyvin koristeluun. Terälehdistä voi myös tehdä ruusuvettä, joka sopii hienosti kakkuihin, leivonnaisiin ja jälkiruokiin.

• Ruiskukka eli ruiskaunokki on maultaan mieto, joten sitä voi käyttää tuoreena. Myös kuivatut kukat sopivat upeasti koristeluun.

• Samettikukat maistuvat voimakkaasti sitruunalta. Parhaimmillaan kukka on juomissa sekä kakkujen ja jälkiruokien koristelussa.

• Voimakkaan tuoksuinen syreeni maistuu hieman parfyymiselle. Se sopii sellaisenaan koristeeksi, mutta suurina määrinä haju peittää alleen hienovaraiset maut.

• Päivänkakkaran kukkia ja lehtiä voi käyttää koristeena. Lehdissä on kurkkua ja hieman lakritsaa muistuttava maku.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Lisää virtaa! Näin valitset sinulle sopivan varavirtalähteen

Kotimainen luonnonkala korvaa tonnikalan

Näin säilytät kalaa – kala on herkästi pilaantuva elintarvike, ole tarkkana lämpötiloissa

Äänikirja imurointiin, e-kirja lounastauolle – kirjoista on entistä enemmän iloa

Vietä tunnelmallinen teehetki ja nauti aromeista – hauduta tee oikein

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi