Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 14.11.2016

Kannattaako ilmalämpöpumppua pitää pienillä pakkasilla päällä, jos takassa on tuli? Onko se turhaa sähkönkulutusta?

Ilmalämpöpumppu kannattaa läm­mityskaudella asettaa lämmitysasentoon. Silloin se ottaa huomioon esimerkiksi takasta saatavan ylimääräisen lämmön, eikä yritä turhaan tuottaa lämpöä sisälle. Ilmalämpöpumppu hyrähtää automaattisesti päälle heti, kun takka alkaa jäähtyä ja huoneen lämpötila laskee alle asetetun arvon. Ilmalämpöpumppua ei yleensä kannata käyttää yli 25 asteen pakkasilla.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Miksi sähkön siirrosta pitää maksaa kuitenkin täysi hinta, vaikka sähköä kuluu mökillä tosi vähän? Nyt mökin sähkölaskusta suurin osa on pelkkää siirtomaksua.

Olen lukenut, että hybridi- tai sähköauton lataaminen omasta tavallisesta pistorasiasta on turvallisuusriski ja pitäisi hankkia kotiin oikea latauslaite. Miksi tuo tavallisesta pistorasiasta lataaminen on riskialtista?

Miksi metsässä olevien sähkölinjojen vierimetsää ei ole jo aiemmin raivattu niin puhtaaksi ja niin leveältä alueelta, että puita ei pääse kaatumaan sähkölinjoille?

Koko keittiön sähköistys on 10 ampeerin sulakkeen päässä. Mitä laitteita voin käyttää yhtä aikaa? Voiko kuorman laskea jotenkin yksinkertaisesti itse? Miten?

Ostin verkkokaupasta vahingossa kahvinkeittimen, jossa on vääränlainen pistoke. Voinko vaihtaa sen itse suomalaisiin pistorasioihin sopivaksi?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi