Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Lukijat kysyvät 14.11.2016

Kannattaako ilmalämpöpumppua pitää pienillä pakkasilla päällä, jos takassa on tuli? Onko se turhaa sähkönkulutusta?

Ilmalämpöpumppu kannattaa läm­mityskaudella asettaa lämmitysasentoon. Silloin se ottaa huomioon esimerkiksi takasta saatavan ylimääräisen lämmön, eikä yritä turhaan tuottaa lämpöä sisälle. Ilmalämpöpumppu hyrähtää automaattisesti päälle heti, kun takka alkaa jäähtyä ja huoneen lämpötila laskee alle asetetun arvon. Ilmalämpöpumppua ei yleensä kannata käyttää yli 25 asteen pakkasilla.

Lisää luettavaa

Mikä selittää sen, että esim. ulkona olevissa jakokaapeissa (sähkö on äänetön) kuuluu ”humisevaa” ääntä, myös voimalinjojen alla?

Milloin omakotitalon sähkökeskus pitää vaihtaa. Pitääkö tolppasulakkeet joskus vaihtaa modernimpiin?

Irrotan kahvinkeittimen, vedenkeittimen, laturit yms. pois seinästä, kun lähden pois kotoa. Mieheni mielestä pistoke ja reiät väljentyvät ja menevät huonoiksi. Kuinka asia on? En temmo väkivallalla, vaan pidän seinärasiasta kiinni ja otan johdon rauhallisesti irti.

Kuinka paljon sähköä kuluu, kun televisio on päällä koko päivän joka päivä? Vaikuttaako ruudun koko?

Keittiön välitilan led-valokiskossa on himmennin. Himmennintä käytettäessä muuntaja vinkuu voimakkaasti. Onko se turvallisuusriski? Mitä tuolle voisi tehdä?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi