Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Yleinen 1.10.2019

Jouluksi mökille? – Tässä muutama vinkki sinulle joka suuntaat kylmillään olevalle mökille

Jouluksi mökille?

Hämärtyvä ilta, lyhdyissä palavat kynttilät ja lämpiävän saunan tuoksu. Mökkijouluun kuuluu mukavaa yhdessäoloa, paljon jouluherkkuja ja sitä oikeanlaista tunnelmaa. Tässä muutama vinkki sinulle, joka suuntaat joulun tai viikonlopun viettoon peruslämmöllä tai kylmillään olevaan mökkiin.

Laita mökin lämmitys päälle jo matkalla

Joulutunnelmaan pääset virittäytymään helpommin, kun vastassasi on jo valmiiksi lämmin mökki. GSM-ohjattavan pistorasian avulla voit ohjata mökin sähkölaitteita. Napsauta pistorasiaan kytketty lämpöpatteri tai ilmalämpöpumppu päälle kännykän avulla jo matkalla, niin perille tullessasi sinua odottaa paljon lämpimämpi tunnelma. Kauko-ohjattavan pistorasian avulla voit ohjata myös valaistusta, kodinkoneita tai mitä tahansa pistorasiaan kytkettyä laitetta. Kinkunsulatuslenkilläkin on mukava näpsäistä kännykällä valot ja valmiiksi ladattu kahvikeitin päälle mökille odottamaan saapumistasi.

Yksinkertaisimmillaan tarvitset kauko-ohjattavan pistorasian. Muutamalla kymmenellä eurolla saat Wi-Fi-verkossa ja internetin välityksellä toimivan pistorasian, jolla voit ohjata siihen kytkettyjä sähkölaitteita puhelimella missä tahansa. Osa kauko-ohjattavista pistorasioista toimii ilman nettiyhteyttä. Näissä on oma SIM-kortti ja toimintoja ohjataan tekstiviesteillä tai puhelinsoitoilla. Älypuhelin ja kännykkään ladattava sovellus tuo käyttöön helppoutta ja monipuolisuutta. Lisäosien avulla voit valvoa myös mm. mökin lämpötilan muutoksia, kosteutta tai vaikka alueella liikkuvia kutsumattomia vieraita.  Jos hankit älypistorasian myös kotiin, niin voit ohjata kodin laitteita mökillä ollessasi.

Tässä esimerkkejä laitteista:

 

Bilteman pistoke

Jos mökillä on nettiyhteys ja Wi-Fi-verkko:

Bilteman älypistorasia liitetään kodin Wi-Fi-verkkoon puhelimeen asennettavalla sovelluksella. Sovelluksen avulla voit ohjata kaikkia pistorasiaan kytkettyjä kodin laitteita kodinkoneista valaisimiin ja vastaaviin tuotteisiin.

Jos Wi-Fi-verkkoa ei ole, tarvitset laitteen, jolla on oma puhelinliittymä:

iSocket GSM 707 -pistorasiaa ohjataan tekstiviesteillä, puheluilla tai älypuhelinsovelluksella. Laite käyttää normaalia SIM-korttia tai prepaid-korttia ja se vaatii toimiakseen ainoastaan matkapuhelinverkon sekä verkkovirran.

Muistathan tämän, kun menet kylmään mökkiin

  • Jos lämmität mökkiä tulisijalla asumiskuntoon, aloita maltilla.
  • Takkojen, puuhellojen ja leivinuunien kylmät hormit kannattaa ensin lämmittää pienellä tulella tai esilämmittää esimerkiksi puhaltimella. Sama pätee myös saunan lämmitykseen.
  • Aloita sähkölaitteiden käyttö vasta kun mökki on ollut noin +20 asteen lämpötilassa pari tuntia.
  • Peruslämmin mökki lämpenee turvallisesti sähköpattereilla, -puhaltimella tai ilmalämpöpumpulla.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

KSOY – Arki virtaa ensi kesänä myös Kouvolan Asuntomessuilla

Tuunaa oma joulusauna omalla tyylilläsi – oikea tunnelma syntyy pienistä harkituista asioista

Joulun tuoksuista leipää

Leipä kuuluu jouluun – ohjeita saaristolaisleivästä gluteenittomaan joululeipään

KSOY 100 -teemavuosi on näkynyt laajalti

Karita Tykän ihanat maut jouluun: erilainen joulupuuro ja lisukkeet, joiden avulla riisipuuronkin saa maistumaan uudella tavalla

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi