Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta

Energialaskuri paljastaa turhan sähkönkulutuksen – katso käyttöohje videolta

säästä vaihtamalla ledeihin

Tuntuuko kodin sähkönkäyttö suurelta ja laskut kal­liilta? Energialaskurista voit saada hyviä vinkkejä, joiden avulla säästät energiaa ja selvää rahaa. 

Jo valaistuksen energiakuluissa voit säästää merkittävästi ledien avulla. Jos vaihdat 11 halogeenilamppua ledeihin, säästyy vuodessa energiaa 2 112 kWh, eli energiakuluissa 380 euroa.   

ulkovalaistus  käyttöaika vuodessa kpl teho W/lamppu energia kWh vuodessa sähkölasku e/vuosi
halogeenit 4000 11 57 2508 451
ledit 4000 11 9 396 71
halogeenit 1500 11 57 940,5 169
ledit 1500 11 9 148,5 26

Vinkkejä oikeanlaisen lampun valintaan saat lampunvalintaohjeestamme. 

Energialaskurin avulla löydät helposti muitakin säästökohteita 

Energialaskuria on helppo käyttää. Laita siihen oman kotisi perustiedot ja määrittele lämmitystapa. Valitse kodissasi olevat sähkölaitteet ja arvioi niiden käyttötavat. Laskuri antaa tiedon siitä, paljonko sähköä kodissasi kuluu ja mihin se kuluu. 

Voit verrata energialaskurin antamaa tietoa todelliseen kulutukseesi, jonka näet Online-palvelusta. Todelliseen kulutukseesi perustavasta kulutusraportista näet kokonaiskulutuksen tunnin tarkkuudella mutta et käytön kohteita. Energialaskurin ideana on olla apuna selvittämässä, mihin sähköä on käytetty. Lisäksi energialaskuri vertailee käyttömääriä vastaavanlaisten talouksien käyttömääriin ja kertoo, missä kohdissa oma kulutuksesi poikkeaa keskiarvoista. Siinä voi olla avaimia sähkölaskun pienentämiseen.

Energialaskuriin pääset tästä 

Katso ohjevideosta miten energialaskuri toimii

Näin energialaskuri auttaa energiansäästäjää

1. Saat tietää, mihin energia taloudessasi kuluu

Energiankäyttö jakautuu eri kohteisiin sen perusteella, mitä laitteita on käytössä ja miten niitä käytetään. Laskuri näyttää konkreettisesti käyttötapojen merkityksen energiansäästämisessä. Turhaa kulutusta vähentämällä voit päästä hyviin tuloksiin ilman investointeja.

2. Pääset arvioimaan, mitä käyttöta­pojen muutos tai investointi vaikuttaisi

Voit laskea heti laskurin avulla, mitä muutokset energiankäyttötavoissa vaikuttavat kulutuslukuihin. Jos vähentäisit saunomiskertoja? Hankkisit ilmalämpöpumpun? Polttaisit enemmän puuta? Pesisit täysiä koneellisia ja pari kertaa viikossa harvemmin? Laskuri auttaa selvittämään niiden vaikutusta sähkölaskuusi.

3. Saat tietää, kuluttaako oma taloutesi enemmän kuin muut

Vertailu vastaavanlaisiin talouksiin antaa osviittaa energiankäyttötavoista, jotka poikkeavat muiden vastaavista. Näille voi olla luonnollinen selitys, mutta jos ei ole, voit miettiä, onko laitteistoissa mahdollisesti vikaa tai voisiko omia energiankäyttötapojaan muuttamalla saada säästöjä aikaiseksi. Yksittäisten laitteiden sähkönkäyttöä pääset selvittämään energiankulutusmittarin avulla. Sen voit lainata hyvinvarustetuista kirjastoista tai asiakaspalvelustamme. Esimerkiksi iäkkäiden sähkölaitteiden kulutuslukemat voivat olla yllättävän suuria.

4. Voit löytää uusia säästökohteita

Energialaskurin lopussa ja energianeuvontasivuilla on paljon energiansäästövinkkejä. Tutustu, löytyykö sinulle sopivaa hyödynnettävää. Lisäapua saat asiakaspalvelustamme.

Laita omat tietosi energialaskuriin ja tarkista tulos!

Energialaskuriin pääset tästä. 

Käytä sähköä silloin, kun se on edullista.

Kun ostat sähköä sähköpörssin tuntihinnoitteluun perustuvalla sähkötuotteella, voit säästää ohjaamalla omaa sähkönkäyttöäsi edullisimmille tunneille. Ohjausta voit tehdä itse napsauttamalla laitteita päälle tai ajastamalla niiden käyttöä aikaan, jolloin sähkö on edullista. Tässä sinua auttaa myös monipuolinen automatiikka ja ohjaustekniikka. Aiheesta voit lukea lisää tästäkin lehdestä.

Lisätietoa pörssisähköstä ja apua oikeanlaisen sähkötuotteen valintaan saat asiakaspalvelustamme
www.ksoy.fi tai soittamalla p. 05 7780 500.

1 kommentti

Max Kallström 1.9.2017 klo 12:35

Ongelmia näkyvissä
Sähkön hinta mahdollisesti alhaisin yöllä. Silloin olisi edullista käyttää suurkulutuskoneet käynnistämällä ne ajastimella. Mutta, pesukone, kuivausrumpu tms. koneet aiheuttavat melusaasteen joka kerrostalo asunnossa on hyvin häiritsevä naapureille. Kulutuksen ohjaaminen hiljaisille tunnelle kerrostalossa on vastuutonta. Silloin se käy , kun rakennusnormit määräävät eristyksen niin hyväksi ettiei melu siirry ympäröiviin asuntoihin .

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@ksoy.fi

*
*

Lisää luettavaa

Monipuolinen opas ilmalämpöpumpuista – käyttö, huolto ja säästöt

Säästä lämmityskuluissa puulämmityksen avulla – tässä polttopuutietoa klapinteosta varastointiin

Säästä lämmityskuluissa puulämmityksen avulla – tässä polttopuutietoa klapinteosta varastointiin

Loisteputket ledeiksi – katso tästä, mitä pitää ottaa vaihdossa huomioon

Sähköpyörä voi korvata auton – työmatkapyöräilyä jo tuhansia kilometrejä

Lataatko oikein? Lue vinkit, joiden avulla saat akun kestämään pitempään

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi