Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Asiakkaana 23.5.2018

E-laskut säästävät aikaa ja vaivaa – huoletonta lomaa ilman eräpäivien muistelemista

Minna Palmu tietää, että on kiva, kun mökillä Haapasaaressa ei tarvitse miettiä laskujen maksamista.

– Vietän kesälomat ja vapaa-aikani aina mahdollisuuksien mukaan kesämökilläni Haapasaariston Pitkäluodossa. Siellä ovat minun juureni, sillä äidin suku on sieltä kotoisin, kertoo kotkalainen Minna Palmu.

Minnan Pitkäluodossa oleilua on helpottanut paljon se, että hän siirtyi käyttämään laskujensa maksamiseen e-laskuja heti, kun se tuli mahdolliseksi.

– Ennen sitä laskujen maksaminen oli hankalaa, kun saaressa netti toimii harvoin hyvin. Nyt laskut menevät automaattisesti tililtäni maksuun ja saan tiedon tulevasta eräpäivästä kännykkääni. Aiemmin saattoi joskus tulla muistutuslaskuja korotuksineen, mutta nyt niitä ei enää tule, Minna iloitsee.

Paperia kertyi lipastonlaatikkoon

– E-laskut antavat minulle aikaa tehdä kaikenlaista muuta, Minna kertoo. Minna työskentelee Vaasan leipätehtaan leipomossa. Vapaa-aikanaan, silloin kun ei ole saaressa, hän remontoi Koivulassa sijaitsevaa omakotitaloaan, virkkaa peitteitä, tekee mattoja ja kutoo iloisia villasukkia.

– Olihan se ennen työlästä, kun piti availla laskuja ja huomioida eräpäivät… ja paperia kertyi lipastonlaatikkoon. Nyt kaikki on koneella, kertoo Minna. E-laskuista Minna sai aikanaan tietoa televisiosta, mutta myös laskujen kirjekuorissa asiasta tiedotettiin näkyvästi.

– Uuteen systeemiin siirtyminen oli yllättävän helppoa. Vaikka yleensä en ole tietokoneen kanssa kovin hyvä.

Sähköt Pitkäluotoon

Tulevana juhannuksena Minnan elämä Pitkäluodossa muuttuu, kun saareen saadaan sähköt. Silloin voi latailla kännykkääkin mielin määrin.

– Ensimmäiset hankintamme ovat sähköinen jääkaappi ja pakastin. Haaveenani on sähkökäyttöinen vinssi, jolla voin vetää veneen ylös, kun käyn yksin saaressa.

Ja jos isompia hankintoja haluaa maksaa erissä, on niidenkin maksamisessa e-laskut se huolettomin vaihtoehto.

Katso ohjevideo:

Ottaisinko e-laskun  omaan käyttööni?

Maksuton e-lasku helpottaa arkeasi ja säästää monilta huolilta. E-laskun saat suoraan verkkopankkiisi, ja maksaessasi sinun tarvitsee vain tarkistaa ja hyväksyä lasku.

Tai voit toimia kuten Minna Palmu: ota käyttöön pankkien tarjoama automaattinen maksu eräpäivinä. Saat silloin ennen maksamista hälytysviestin, ja sähköinen arkisto pitää sinut kaiken aikaan tilanteen tasalla. Niin helppoa se on!

Miten minusta tulee  e-laskun käyttäjä?

Varmista ensin, että olet tehnyt e-laskusopimuksen pankkisi kanssa. Hae ja valitse laskuttajiesi joukosta ne, joiden kanssa haluat siirtyä e-maksuun. Liitä verkkopankissa tehtävään laskutussopimukseen henkilökohtainen viite- tai asiakasnumerosi, jonka löydät laskustasi.

Valitse, haluatko maksaa laskusi aina automaattisesti vai haluatko aina hyväksyä ne itse.

Kun uusi lasku on saapunut verkkopankkiisi, voit saada siitä ilmoituksen joko tekstiviestitse tai sähköpostitse pankin palveluista riippuen.

Tarkista lopuksi antamasi tiedot ja paina hyväksy. Saat samalla vahvistuksen e-laskutuksen onnistumisesta.

E-laskun käyttöönotto vaihtelee hieman eri pankeissa. Jos sinulle tulee ongelmia, kysy neuvoa omasta pankistasi!

Lisää luettavaa

Kivelän navetta

Onnellisten lehmien navetta – edistyksellistä tilanpitoa ja vakaahintaista sähköä

Tienpitäjä tarvitsee edullista sähköä ilman riskejä

KSOY yritysmyynti

Sähkönhankinta yrityksille on pitkälle räätälöityä palvelua

Palvelut toimivat ja etätyöt sujuvat korona-aikana KSOY:ssä

Käyttökeskus siirtyi nopeasti, tehokkaasti ja luotettavasti etätyöskentelymalliin

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi