Kymenlaakson Sähkö Oy Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta
Asiakkaana 12.2.2021

Asiakaspalvelu auttaa muuttotilanteissa – tässä vinkit muuttajalle

Minna Sippu

Myyntineuvottelijamme Minna Sippu on neuvonut lukemattomia muuttajia sähkösopimusasioissa ja antaa nyt parhaat vinkit muuttoa tekevälle. Myös kiinteistökaupoissa tulee muistaa sähkösopimusasioiden hoito!  

Tässä vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Olen muuttamassa pian, milloin sähkösopimus uuteen soitteeseen tulee tehdä?

Suosittelemme, että ilmoittaisit meille muutosta viimeistään kaksi viikkoa ennen muuttopäivää. Kiireellisissä muutoissa suosittelemme olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse 05 7780 500 tai verkkosivujemme chat-palvelun kautta.

Kun teen muuttoilmoituksen maistraattiin, saako sähköntoimittaja tiedot samalla?

Maistraatin kautta tehty osoitteenmuutos ei välity sähköyhtiölle, vaan sinun tulee ottaa muuton vuoksi yhteyttä meihin, jotta laskut ja sopimus tulevat oikeaan osoitteeseen.

Milloin vanhan osoitteen sähkösopimus pitää irtisanoa?

Muista aina irtisanoa muuton yhteydessä aikaisemman asuntosi sähkösopimus, jotta uuden asukkaan sähköt eivät tule sinun maksettaviksesi. Irtisanomisaika on 14 vuorokautta.

Olen ostanut tai myynyt kiinteistön. Mitä minun pitäisi huomioida kiinteistön sähkön kannalta?

Kiinteistökaupassa sähköliittymä ei siirry kiinteistön luovutuksen mukana uudelle omistajalle automaattisesti. Ostajan ja myyjän kannattaa aina sopia keskenään tarkasti, milloin sopimukset siirtyvät henkilöltä toiselle. Sopimukset ovat henkilökohtaisia ja vaativat tavalla tai toisella henkilökohtaisen yhteydenoton. Sopimuksettomassa kohteessa ei ole sähköä käytettävissä.
Liittymissopimuksen siirrosta kannattaa siis mainita kauppakirjassa tai tehdä erillinen luovutuskirja. Ilmoita myös asiakaspalveluumme liittymän siirrosta hyvissä ajoin, jotta uusi liittymissopimus voidaan tehdä uuden omistajan kanssa.

Olen muuttamassa pois Kymenlaakson Sähköverkon alueelta, voinko silti tehdä sähkösopimuksen KSOY:n kanssa?

Kymenlaakson Sähkö myy sähköä kaikkialle Suomeen paitsi Ahvenanmaalle, jonne Kraftnät Ålandilla on yksinmyyntioikeus. Mikäli olet muuttamassa, voit ottaa yhteyttä meihin ja hoidamme kaikki sähkösopimusasiasi kuntoon.

Tee sähkösopimus uuteen kotiin tästä

Muistathan hoitaa muuttoon liittyvät sähköasiat kuntoon ajoissa. Näin varmistat, ettei sähköntoimitukseen tule muuton yhteydessä katkoa. 

Autamme sinua mielellämme: ota yhteyttä vaikkapa KSOY Chatin kautta osoitteessa ksoy.fi tai soita asiakaspalveluumme 05 7780 500 (ma-pe 8-17).

Lisää luettavaa

Palveluksessasi-juttusarjan esittelyvuorossa on Pia Hietanen, yksikön päällikkö sähkön hankintapalvelut, Kymenlaakson Sähkö Oy:stä

Muutossa auttaa hyvä ennakkosuunnittelu – sähkötkin on hyvä hoitaa kuntoon ajoissa

Tillin lomamökeissä nautitaan aurinkosähköstä

Vinkit ja linkit opiskelijoille sähkön valintaan

Mietitkö, mikä sähkösopimus sopisi juuri sinulle ja sinun sähkönkäytön tarpeisiisi?

Kymenlaakson Sähkö Oy

Seuraa Kymenlaakson Sähköä sosiaalisessa mediassa.

Kymenlaakson Sähkö Facebookissa Kymenlaakson Sähkö Instagramissa Kymenlaakson Sähkö Twitterissä Kymenlaakson Sähkö LinkedInissä Kymenlaakson Sähkö Youtubessa

www.ksoy.fi